PEĐA GRBIN

‘Od Turudića ne očekujem ništa pozitivno, dizao je brojne tužbe protiv novinara‘

Pod parolom "dostojanstveno kroz život" SDP se zalaže za besplatne vrtiće u čitavoj Hrvatskoj, te za veće plaće i mirovine

Peđa Grbin

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavio je u subotu u Bjelovaru program te stranke, ali i poručio da od kandidata za glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića ne očekuje ništa pozitivno.

Pod parolom "dostojanstveno kroz život" SDP se zalaže za besplatne vrtiće u čitavoj Hrvatskoj, te za veće plaće i mirovine, poručio je predsjednik SDP-a u društvu Igora Jareša, predsjednika SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije i Dejana Plentaja, predsjednika bjelovarskog SDP-a.

Grbin je poručio da od kandidata za glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića ne očekuje ništa pozitivno, spomenuvši da je riječ je sucu koji je dizao brojne tužbe protiv novinara, ali i vratio predmete protiv bivšeg ministra Horvata i drugih na niži sud uz, kazao je Grbin, „sumanuto obrazloženje”.

Kritizirao je i Turudićev program kazavši da mu je glavna briga to da USKOK bude fizički smješten bliže DORH-u.

„Ako je to ključna stvar, onda je u Hrvatskoj sve idealno”, kazao je Grbin.

Što se tiče sudskog postupka u kojemu se pjevačica Severina i njezin bivši partner bore za skrbništvo nad djetetom, kazao je da je neprihvatljivo da slučajevi skrbništva nad djetetom traju toliko dugo.

„Naše pravosuđe usporeno je i ne funkcionira i razumijem zašto je Severina bijesna na sustav”, kazao je Grbin te poručio da bi Ministarstvo pravosuđa trebalo više koristiti instrumente koje ima na raspolaganju poput stegovnih mjera kako bi se takvi sporovi brže rješavali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:34