BRUTALAN NAPAD

ODBAČENA PRIJAVA PROTIV ŽENE KOJU JE NAPAO HDZ-OVAC 'Htjeli su da kažem da sam ga ja izazvala!'

Za posljedicu imam nagnječenje desne strane glave, desne podlaktice i noge, ispričala je aktivistica
 Građanska akcija/Facebook

ZAGREB - Nakon što je u medijima odjeknula vijest da je policija prekršajno prijavila i aktivisticu Građanske akcije Dubrovčanke Morane R.(34) koju je prije dva dana ispred hotela Sheraton napao HDZ-ov vijećnik Nenad Viduka(47), „dodatni izvidi“ primorali su organe reda da uvide kako se žrtva i napadač ne smiju izjednačiti te samim time, žrtva napada nikako ne smije biti sankcionirana jer se branila od nasilja vrištanjem, zapomaganjem i opiranjem. Nezadovoljstvo postupanjem izrazili su Moranini kolege iz Građanske akcije mirnim prosvjedom ispred sjedišta MUP-a točno u podne u srijedu kada su, na oduševljenje svih prisutnih, doznali i sretnu vijest - da je za incident prekršajno prijavljen samo Viduka, dok se od daljnjeg progona njihove aktivistice odustalo.

DIVLJAŠTVO NA ULICI Policija prijavila i volonterku koju je tukao HDZ-ovac!

- Brutalno sam napadnuta pred svjedocima. Za posljedicu imam nagnječenje desne strane glave, desne podlaktice i noge. Ono što još više zabrinjava je da sam u utorak pozvana na policiju da dodatno pojasnim neke stvari i pokušali su me navesti da kažem da sam ja svojim ponašanjem zapravo izazvala tog čovjeka. Napomenuli su mi i da je on dinaroidni tip ma što god to značilo. Osjećaj je bio šokantan. Nisam mislila da će netko, tko je za glavu viši od mene, tako skočiti i navaliti. Pobjegao je u hotel i policija ga nije tražila već su nas htjeli privodit. Možda ga je moje postojanje izazvalo. Jesam vrištala i radila buku, ali nisam remetila javni red i mir - rekla je u šoku, pod vidnim dojmom zamorane desne ruke Morana ispred Ministarstva unutarnjih poslova. U njezino ime zahvalila se i Građanska akcija svjesna kako je teško u kratkom vremenu ishoditi pravdu brzo i efikasno. U svom simboličnom stilu, neposredno prije obznanjivanja vesele vijesti po njihovu aktivisticu, osebujnim porukama koje bodu u oči, obratili su se javnosti:

„U zemlji gdje je prst u *upak rukovanje, gdje novac nije imovina, gdje je veličanje ustaštva nestašluk, gdje je žrtva silovanja kriva jer se lijepo oblači, onda je ovo sasvim prirodan nastavak i 'razuman' zaključak policije ... kad vičeš upomoć dok te tuku HDZ-ovci, ti remetiš javni red i mir“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 04:57