OPORBA ŽESTOKO REAGIRALA

Odbačene Linićeve optužbe na račun Grbića i Karamarka: Postupano je u skladu sa zakonom!

Članovi oporbe su na odbacivanje navoda reagirali žestoko. Optužili su odbor pristranim
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - MUP nije postupao nezakonito u slučaju anonimne prijave protiv SDP-ova zastupnika Slavka Linića, zaključio je danas saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, odnosno HDZ-ova većina.

Vladajući i oporbeni članovi Odbora našli su se, kao što se moglo i pretpostaviti, na suprotnim stranama, kao da njihovi predstavnici nisu bili zajedno u nadzoru u policiji i DORH-u, kojim je trebalo rasvijetliti put anonimke protiv Linića za ratno profiterstvo.

Za razliku od HDZ-ove većine koja, očekivano, tvrdi da je policija radila prema zakonu, oporbenjaci Ranko Ostojić, predsjednik Odbora, te njegovi kolege Igor Dragovan i Dino Kozlevac smatraju sasvim suprotno. Iznošenjem podataka o policijskom postupanju i objavljivanjem podataka o osobama protiv kojih se provode policijski izvidi MUP je postupao suprotno zakonu, a nedvojbeno je utvrđeno da su netočne tvrdnje kako su za ta policijska postupanja imali naloge DORH-a, zaključili su u svom izdvojenom mišljenju oporbeni članovi Odbora. SDP, naravno, ustraje u svojim optužbama da su anonimna prijava protiv Linića i postupanje prema njoj imali za cilj diskreditiranje političkih protivnika.

- Karamarko je svjesno obmanuo javnost jer je 18. svibnja objavio priopćenje da je u slučaju anonimne prijave protiv Linića policija postupala po nalogu DORH-a, a nadzorom je utvrđeno da DORH nije dao nikakav nalog - naglasio je SDP-ovac Dragovan. HDZ sve optužbe odbacuje.

- Linićeva predstavka bila je pokušaj politizacije i pritisaka na rad policije. Policija je postupala u skladu sa zakonom, a to je rekao i glavni državni odvjetnik. Zastupnici koji tvrde drugačije imaju svoje razloge zašto žele nastaviti potencirati daljnje rasprave o postupanju policije - izjavio je HDZ-ov član Odbora Tomislav Čuljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 05:27