OSTAJE NA PREDMETU

ODBIJEN ZAHTJEV DALEKOVODA Sudac Kolakušić će i dalje voditi predstečajnu nagodbu

 CROPIX/LinkedIn

ZAGREB - Predsjednica Trgovačkog suda Nada Nekić Plevko odbila je zahtjev Dalekovoda za izuzećem suca Mislava Kolakušića te će on i dalje rješavati predstečajnu nagodbu te tvrtke, priopćeno je danas iz Dalekovoda.

Sudac Kolakušić je u srpnju obustavio predstečajnu nagodbu za Dalekovod, nakon čega je podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Ustavni sud je 27. kolovoza u slučaju tužbe Dalekovoda ukinuo rješenje kojim je zagrebački Trgovački sud mjesec dana ranije obustavio predstečajnu nagodbu u toj tvrtki radi ocjene ustavnosti pojedinih odredbi Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi te je nalažio bezodložno nastavljanje tog postupka.

Dalekovod je podnio zahtjev za izuzećem Kolakušića po primitku rješenja Ustavnog suda od 27. kolovoza ove godine i njegovog medijskog istupa u kojem komentira predmetno rješenje Ustavnog suda.

U Dalekovodu zasad ne žele komentirati odbijanje zahtjeva za izuzeće suca Kolakušića, samo podsjećaju da teče rok u kojem je Ustavni sud naložio nastavak postupka predstečajne nagodbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 11:14