DRAMA U VLAKU ZA SPLIT

Odbio kupiti kartu i staviti masku, psovao kondukterku, ubrzo ga dočekala policija

Počinitelj je otprije poznat po brojnim prekršajima, između ostalog i po kršenju Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Ilustracija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Prekršajni odjel Općinskog suda u Otočcu novčanom kaznom od 598,66 kuna kaznio je 54-godišnjeg Borisa V., s prebivalištem u Njemačkoj te s hrvatskim i srbijanskim državljanstvom jer je remetio javni red i mir.

U vlaku nije htio kupiti putnu kartu te je odbio koristiti zaštitnu masku, a ispsovao je kondukterku koja ga je na to upozorila. Otprije je poznat po brojnim prekršajima, između ostalog i po kršenju Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno odbijanja samoizolacije.

U nepravomoćnoj presudi se navodi da je 26. veljače oko 17:40 sati on bio putnik u vlaku Hrvatskih željeznica koji je prometovao na relaciji Zagreb - Split.

Navode da je između Ličke Jasenice i Vrhovina prilikom kontrole karata odbio kupiti kartu. Kako nije nosio zaštitnu masku, kondukterka ga je zamolila da je stavi, ali je i to odbio.

- Ajde u p... materinu, j... ti boga - opsovao je kondukterki.

Ona ga je prijavila policiji koja je na željezničkoj postaji Vrhovine kraj Otočca ušla u vlak i legitimirala ga te potom prekršajno prijavila. Sud je utvrdio na temelju njezina i njegova iskaza da je počinio prekršaj te su ga proglasili krivim. Morat će platiti i 150 kuna troškova postupka.

- Naročito olakotne okolnosti u postupku nisu utvrđene, dok je kao naročito otegotnu okolnost sud okrivljeniku uzeo dosadašnje prekršajno kažnjavanje zbog narušavanja javnog reda i mira - obrazložio je sud.

Muškarac je dvaput kažnjavan, na Općinskom sudu u Splitu i jednom na sudu u Karlovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:47