BIVŠI ŠEF AGROKORA

ODBJEGLI TODORIĆ KAŽE DA SE NE SKRIVA 'Moji su odvjetnici u kontaktu s vlastima i institucijama kojima je odavno poznata moja adresa'

 Boris Kovačev / Hanza Media

Ivica Todorić, nekadašnji čelnik koncerna Agrokor kojega hrvatske pravosudne vlasti traže zbog sumnje da je počinio financijske malverzacije teške milijardu i 140 milijuna kuna, u četvrtak se priopćenjem za javnost oglasio putem svog bloga i ustvrdio da se ne skriva.

Todorić, za kojim je raspisana Interpolova crvena tjeralica, a u četvrtak je njegovo lice osvanulo i na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, kaže i da mu je savjest čista.

- Kao čovjek kojem su duboko povrijeđena ljudska prava imam puno pravo na protivljenje političkom progonu i neprihvaćanje unaprijed konstruirane krivnje. Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga, navodi se u Todorićevom blogu.

U medijima se dosad špekuliralo da se Todorić nalazi u Londonu, Švicarskoj, a možda i u Beogradu, no točna lokacija njegova boravka nije poznata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:02