ŠEF VRHOVNOG SUDA

Odbor za pravosuđe: Radovan Dobronić dobio jednoglasnu potporu, Marinu Mrčeli sedam glasova

Svi članovi HDZ-a podržat će oba kandidata, rekao je HDZ-ov član Odbora: ‘U interesu je pravosuđa da se ovaj izbor privede kraju‘
Predsjednik Odbora Mišel Jakšić
 Ronald Gorsic/Cropix

Vladajuća koalicija na današnjoj je sjednici saborskog Odbora za pravosuđe podržala kandidature Radovana Dobronića i Marina Mrčele, piše N1.

Predsjednik Odbora Mišel Jakšić rekao je na početku da se od njih traži mišljenje, a podnositelj zahtjeva je predsjednik Republike.

Na Odboru je rečeno je da je detaljno analiziran zapisnik sa saslušanja svih petero kandidata.

'U procesu su se iskristalizirala dva kandidata, sudac Dobronić s Trgovačkog suda i kolega Mrčela koji je trenutno v.d. predsjednika Vrhovnog suda', rečeno je na Odboru.

Svi članovi HDZ-a podržat će oba kandidata, rekao je HDZ-ov član Odbora.

'Smatramo da smo motivirani željom i potrebom da se u interesu pravosuđa ovaj izbor dovede kraju', rekao je. 'Naša će podrška tim kandidatima, a koje će onda predložiti predsjednik RH, biti vođena razumom.'

'Trakavicu nemamo voljom Odbora, voljom opozicije, imamo ju zbog volje Andreja Plenkovića i sasvim je jasno da vratolomija s podrškom dvojici kandidata služi samo tome kad se Plenković ujutro pogleda u ogledalo da se ne doživi gubitnikom kakav jest. Ovo je poraz Andreja Plenkovića', rekao je Mostov Nikola Grmoja.

SDP-ova Vesna Nađ rekla je da vjeruje da će se sudac Dobronić moći nositi sa svim izazovima koji će se pred njim naći.

Jakšić je rekao da mu je, s aspekta Odbora, drago da je ova priča privedena kraju. Dodao je da će Klub SDP-a podržati Radovana Dobronića.

Potom je uslijedilo glasanje. Radovan Dobronić je dobio jednoglasnu podršku – 11 glasova. Za Mrčelu je bilo sedam članova Odbora. Barbara Gundić, Lana Petö Kujundžić i Šime Savić nisu dobili potporu većine članova Odbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:35