IZVLAČENJE NOVACA

ODGOĐEN POČETAK SUĐENJA IVICI TODORIĆU Bivši šef Agrokora iznenadio sutkinju izjavom da neće angažirati novog odvjetnika: 'Imam ja svoje razloge'

 
 Boris Kovacev / CROPIX

ZAGREB - Na Županijskom sudu u Zagrebu danas je odgođen početak suđenja Ivici Todoriću i njegovim bivšim suradnicima iz Agrokora Piruški Canjuga i Anti Huljevu po prvoj optužnici u slučaju Agrokora vezanoj za inkriminirano izvlačenje 1,25 milijuna eura na jednu off shore tvrtku u Švicarskoj.

Naime, Todorićevi odvjetnici Sloković i Prodanović prethodno su mu otkazali punomoć tako da ga neće zastupati u ovom predmetu. Zbog toga kao i zbog nedolaska četvrtooptužene Nicole De Rossi, inače švicarske državljanke, današnja je rasprava odgođena.

Na pitanje predsjednice sudskog vijeća sutkinje Maje Štampar Stipić hoće li angažirati novog branitelja Todorić je odgovorio kratko i jasno: 'Neću'.

Sutkinja ga je upozorila da po zakonu mora imati branitelja, a Todorić je rekao da on ima čitav niz razloga zašto ne želi branitelja i da mu sud slobodno može postaviti branitelja po službenoj dužnosti, a da on s njim neće surađivati. Suđenje bi trebalo početi 21. travnja.

Nakon izlaska iz zgrade suda, Ivica Torodić je odgovarao na pitanja novinara.

- Da li bi se netko odrekao odvjetnika poput Sloković i Prodanović, koji su, rekao bih, najbolji odvjetnici, da je kriv. Eh.. ja nisam kriv, nemam se oko čega braniti, ja ne moram imati odvjetnika, dobit ću ga po službenoj dužnosti. Nadam se da će Plenković imenovati Šavorića, ali ja neću surađivati, ja ću se sam braniti.

- Ja nisam nikakav proces imao do sada. Kad je to počelo, nisam znao zbog čega se to događa, surađivao sam cijelo vrijeme. Sloković i Prodanović su krasni ljudi koji su pomogli mojoj obitelji. Ja znam sve dokaze, poručio je.

- Stavljaju me pred zid da bi sakrili svoje kriminalne radnje i štetu koju rade za hrvatski narod. Mene čude mediji, vama je zanimljivo jesam ili uzeo gospođu Sloković i Čedu ili nisam, a važne stvari za hrvatsku državu vas ne interesiraju, zaključio je Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:22