PNOVNO KRAJEM RUJNA

ODGOĐENO SUĐENJE SANADERU Dvojica svjedoka nisu se pojavila

Na klupi za svjedoke nisu se pojavili svjedoci Ivan Čepin i bivši intendant splitskog HNK, glumac Rade Perković
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Zbog nedolaska dvojice pozvanih svjedoka na zagrebačkom Županijskom sudu danas nije nastavljeno suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu te njegovoj bivšoj stranci za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media.

Na klupi za svjedoke nisu se pojavili svjedoci Ivan Čepin i bivši intendant splitskog HNK, glumac Rade Perković.

Sanaderova obrana zbog toga je odustala od Perkovićeva ispitivanja, dok je predložila da Čepin svjedoči na idućoj raspravi 16. rujna.

Sutkinja Ivana Čalić izvijestila je da je u spis uvršten nalaz grafološkog vješptaka, dok se još čeka novi nalaz financijsko-knjigovodstvenih vještaka koje će, najvjerojatnije, ispitati 17. i 18. rujna.

"To znači da uskoro završavamo s dokaznim postupkom", kazala je sutkinja odvjetnicima, dodajući kako se mogu početi pripremati za obrane. Stoga se očekuje da bi suđenje u najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici u kojoj je prvi puta optužena i neka politička stranka moglo završiti u rujnu ili listopadu.

Optužbe za punjenje HDZ-ovog "crnog fonda" novcem izvučenim preko marketinške agencije Fimi media priznali su bivši šef Carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica agencije Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Uz Sanadera jedino njegov bivši glasnogovorik Ratko Maček smatra da je žrtva političkog procesa, dok se HDZ brani tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnim nezakonitostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:15