SVJEDOK NIJE DOŠAO

Odgođeno suđenje u slučaju Planinska

Zagreb, 230913.Zupanijski sud.Nastavak sudjenja bivsem premijeru Ivi Sanaderu i drugima za slucaj Fimi Media.Na fotografiji: Ivo Sanader.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska danas je odgođeno zbog nedolaska svjedoka Sebastijana Vukušića.

Sutkinja Jasna Smiljanić novo je ročište zakazala za 6. svibnja kada bi trebao biti ispitan sudski vještak.

Bivšeg premijera u ovom se slučaju tereti da je nakon prodaje zgrade "Mesnica Fiolić" Ministarstvu regionalnog razvoja primio 17 milijuna kuna provizije. Optužba protiv Sanadera potkrijepio je njegov suoptuženik Stjepan Fiolić koji je na sudu ranije detaljno ispričao kako je bivšem premijeru nosio milijunsku proviziju u kutiji za hrenovke.

I ministar Petar Čobanković, čije je ministarstvo u konačnici preuzelo zgradu, priznao je optužbe pa je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj je klupi ostao i vlasnik tvrtke Inžinjerski biro Mladen Mlinarević čija je tvrtka po tvrdnjama tužiteljstva prije prodaje udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:12