SINČIĆ NAPAO TVRTKU

ODGOVOR HRVATSKE POŠTE NA OPTUŽBE ŽIVOG ZIDA U MEDIJIMA 'Ne možemo dopustiti zlouporabu i ocrnjivanje naših zaposlenika'

 Paun Paunovic / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska pošta oglasila se u povodu jučerašnje konferencije Živog zida ispred zgrade Hrvatske pošte, na kojoj je prvi čovjek Živog zida ustvrdio da je ta tvrtka 'primjer lošeg odnosa države prema zviždačima, sumnjivih bogaćenja direktora, nepotizma i devastacije.

Na njihove tvrdnje pošta reagira priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

- Hrvatska pošta, kao tvrtka koja zapošljava više od 10.000 zaposlenika, ulaže u gospodarstvo Republike Hrvatske više od 500 milijuna kuna godišnje te posluje u skladu sa visokim korporativnim standardima, dovodi se u vrlo ružan kontekst od strane Živog zida i njihovog predsjednika Ivana Vilibora Sinčića.

Prikupljanje političkih bodova na primjeru uspješne tvrtke i jakog brenda, koji je sveprisutan i poznat, razumljivo je iz perspektive populizma, no neprihvatljivo po sam brend. Teze na kojima se demagoški ocrnjuje Hrvatska pošta se vrte oko 2008. godine i slučaja koji je radno- pravno sporazumno riješen.

Podsjećamo, danas je 2019. godina, a Hrvatska pošta je uz bok europskim i svjetskim poštanskim operatorima te regionalni lider. Investicije u temeljno poslovanje i razvoj logistike su, uz ulaganje u zaposlenike, prioritet. Hrvatska pošta nije politička stranka koja sudjeluje u predizbornoj kampanji. Zlouporabu nas kao jednog od najvećih poslodavaca u RH, ne možemo dopustiti, stoga najavljujemo, ukoliko se i dalje nastavi ovakvo ocrnjivanje našeg brenda i zaposlenika, da ćemo protiv odgovornih primijeniti zakonski raspoložive mjere, navodi se u njihovu odgovoru Živom zidu.

Podsjetimo, Ivan Vilibor Sinčić ustvrdio je jučer kako je upravo Hrvatska pošta primjer gdje niz zviždača koji su prijavljivali nepravilnosti i usudili se govoriti o kriminalu do danas nisu dobili pravdu. Financijska i kadrovska devastacija Hrvatske pošte, rekao je, počela je 2008. dolaskom na njezino čelo Roberta Jukića i ljudi koje je postavio na kontrolne pozicije. Niz nepravilnosti koje su se događale prijavljeno je i Državnom odvjetništvu, ali se do danas ništa nije dogodilo, ustvrdio je jučer Živi zid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:59