‘SVE SE UGASILO‘

Odjel s respiratorima u KB Dubrava nakratko je ostao bez struje: ‘Nitko nije bio ugrožen‘

Respiratori su ostali u jednom trenu bez struje, ali su odmah s produženim kablom spojili, i to je proradilo, rekao je dr. Bašić
KB Dubrava
 Goran Mehkek/Cropix

Odjel s respiratorima u KB Dubrava u jednome je trenu danas ostao bez struje i respiratore se moralo pogoniti mehanički, ručno, javlja 24 sata.

- U Primarnom respiracijskom intenzivističkom centru nestalo je struje, ugasili su se svi respiratori, ručno se nastavilo, neslužbena je informacija koju su dobili iz bolnice određene za glavni zagrebački Covid centar.

Potvrdio ju je novi predsjednik upravnog vijeća bolnice i njezin liječnik dr. Silvio Bašić, dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu zdravstva.

Ministar Vili Beroš je osobno, kaže, s Elektrom sređivao da u bolnicu što prije dođu vanjski električari.

- Moje informacije su da je nestalo struje jer je iskočila sklopka, koliko shvaćam nastao je kratki spoj. Agregati se nisu palili zato što je nestao samo jedan mali strujni krug. Odmah su se ljudi snašli i spojili. Respiratori su ostali u jednom trenu bez struje, nisam sto posto siguran, ali tako su mi rekli da je, ali su odmah s produženim kablom spojili, i to je proradilo, rekao je Bašić za 24 sata.

Ručno ventiliranje je uobičajeni postupak, nastavio je, ventilira se ručno pacijente i kad ih se zbog neke pretrage mora maknuti s respiratora. Ne zna koliko je dugo prekid struje trajao.

- Meni je bilo važno da nitko nije bio ugrožen. Oni su se snašli, a onda su došli električari, kaže Bašić.

Podsjetimo, ministar Beroš smijenio je Upravno vijeće KB-a Dubrava nakon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u toj bolnici.

Manji su propusti utvrđeni u pružanju zdravstvene zaštite, ali je utvrđena i neodgovarajuća razina komunikacije između uprave bolnice i koordinatora za bolničko liječenje covid-pozitivnih.

Ministarstvo zdravstva poslalo je prije nekoliko dana inspekciju u KB Dubravu nakon što je liječnica iz KB-a Dubrava svojim pismom progovorila o situaciji u primarnom respiracijskom intenzivističkom centru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:15