POMAŽU DJECI

ODJELU PEDIJATRIJE 300 TISUĆA KUNA ZA KUPNJU NOVOG EEG UREĐAJA Donacija PBZ Carda omogućila modernizaciju sisačke opće bolnice

Na fotografiji: Mislav Blažić (PBZ Card), Ivo Žinić, dr. Goran Kuzmac, dr. Tomislav Dujmenović (ravnatelj bolnice) i Tomislav Dulibić
 Mate Piškor / CROPIX

U akciji 'Činim dobro svaki dan' PBZ Card prikupila je 299.385 kuna za kupnju EEG uređaja za Odjel pedijatrije sisačke opće bolnice.

- Ova donacija PBZ Carda omogućila nam je kupnju ovog modernog uređaja, koji je jedan od najvažnijih dijagnostičkih sredstava u pedijatrijskoj neurologiji. Ključan je za dijagnosticiranje epilepsije u dječoj dobi i razlikovanje epileptičkih od drugih neepileptičkih cerebralnih napadaja. Godišnje se na našem odjelu napravi oko 500 snimaka EEG u budnosti i spavanju, i naš je odjel jedino mjesto u Županiji s takvim uređajem - rekao je dr. Goran Kuzmac.

Kako je na simboličnom uručenju čeka, jer uređaj je već kupljen i u funkciji je, istaknuo Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda, projekt 'Činim dobro svaki dan' namijenjen je pomaganju djece i mladih. Izdvajajući sa srcem za svaku transakciju napravljenu American Express karticom po jednu kunu, PBZ Card je do sada prikupila više od 16 milijuna kuna te je realizirala 39 donacija, od čega 29 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama u Hrvatskoj za kupnju suvremenih medicinskih uređaja i 10 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

Dobro je da se ovako vrijedni dijagnostički uređaji pozicioniraju u bolnicama diljem Hrvatske, a ne samo u kliničkim bolničkim centrima, istaknuli su na svečanosti župan Ivo Žinić i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:56