VRIJEDNI PROJEKTI

ODLIČNE BROJKE POTAKNULE RAZVOJ HOTELIJERSTVA Gradi se prvi hotel s četiri zvjezdice u Čakovcu, a mnogi se obnavljaju

 Profimedia, Panthermedia

U Čakovcu se u ožujku planira otvaranje prvog hotela s četiri zvijezdice, a u tijeku je i rekonstrukcija hotela Park vrijedna 8,2 milijuna kuna, priopćeno je iz tog grada.

Kako ističu iz Čakovca, odlične brojke potaknule su razvoj hotelijerstva, pa će tako još više domaćih i inozemnih gostiju imati priliku smjestiti se u Međimurju. Turisti će tako odsjedati u potpuno moderniziranom Hotelu Park i prvom čakovečkom hotelu visoke kategorije Castellum.

Iz tog hotela nisu željeli reći kolika je vrijednost investicije, a otvaranje su najavili za ožujak.

"Kontinentalni turizam odlikuje brzorastući potencijal te smo zadovoljni što je i Grad Čakovec prepoznao potrebu za proširenjem opcija zabave i smještaja. Prvi čakovečki hotel s 4 zvjezdice gradi se u potpunosti iz vlastitih sredstava, bez korištenja potpora", kazala je voditeljica hotela Castellum Emina Lajtman.

Direktor i investitor Hotela Park Davor Lovrenčić je istaknuo kako je Hotel Park prvi gradski hotelski kapacitet te kako je došlo vrijeme za uvođenje dodatnih sadržaja koji će obogatiti i modernizirati ponudu.

Dodao je i kako su ponosni što se rekonstrukcija, opremanje i uvođenje dodatnih sadržaja u Hotel Park u Čakovcu, ukupne vrijednosti 8,2 milijuna kuna, sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 1,9 milijuna kuna.

"To znači da i Europska unija prepoznaje ponudu i mogućnosti Čakovca, kao što to čini i sam Grad kroz podršku privatnim inicijativama. Sigurni smo da će ova investicija povećati broj noćenja i gostiju, a naša je zadaća da im pružimo najbolje iskustvo koje će ih potaknuti da ponovno posjete Međimurje i Hrvatsku", kazao je Lovrenčić.

U priopćenju se navodi i kako će hotel Castellum, kao i Hotel Park, potpuno u skladu s globalnim trendovima omogućiti e-punionicu za električna osobna vozila i e-bike stanicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:09