AFERA FIMI MEDIJA

ODLUČENO NAKON VJEŠTAČENJA Sanaderova 89-godišnja majka neće svjedočiti

Predsjednica sudskog vijeća Ivana Čalić objavila je da majka bivšeg premijera neće biti ispitana obzirom na nalaz i mišljenje vještaka o njezinoj sposobnosti
Zagreb, 031111.Zupanijski sud.Zrinjevac.Bivsi premijer i predsjednik HDZ-a, Ivo Sanader na zagrebackom Zupanijskom sudu se javno ocituje i suocava o USKOK-ovoj optuzbi za ratno profiterstvo u slucaju uzimanja 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je austrijska Hypo banka dala Hrvatskoj.Foto: Goran Mehkek / Cropix *** Local Caption ***
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija neće svjedočiti njegova 89-godišnja majka Iva Sanader, objavila je danas predsjednica sudskog vijeća Ivana Čalić.

Sanaderova majka, za koju je bivši premijer ranije rekao da zbog zdravstvenog stanja gotovo ne izlazi iz kuće, neće biti ispitana s obzirom na nalaz i mišljenje vještaka o njezinoj sposobnosti, kazala je sutkinja.

Ona je krajem studenog od Sanaderove obrane zatražila noviju liječničku dokumentaciju za Ivu Šarić, ali i Sanaderova 83-godišnjeg punca Ivu Šarića ili će ih u suprotnom na sud dovesti policija.

Šarić se jučer na zagrebačkom Županijskom sudu pojavio sam, no nije želio svjedočiti protiv člana obitelji, dok je nakon vještačenja odlučeno da Sanaderova majka neće biti ispitana.

Suđenje protiv Sanadera i ostalih zbog izvlačenja milijunskih iznosa iz javnih tvrtki preko marketinške agencije Fimi medija nastavlja se 13. siječnja kada bi trebala biti saslušana knjigovodstveno-financijska vještakinja Mirta Tomljanović. Ona je danas sudu dostavila svoj vještački nalaz o novčanim isplatama u HDZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:00