MANJINCI PARTNERI

Odlučili na Predsjedništvu: SDSS dao podršku Andreju Plenkoviću za formiranje nove Vlade

Milorad Pupovac potvrdio je da se na sjednici predsjedništva razgovaralo o načinu participacije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti
Milorad Pupovac i Andrej Plenković
 Goran Mehkek/CROPIX

SDSS će dati podršku Andreju Plenkoviću za sastav nove Vlade, odlučilo je u utorak stranačko predsjednišvo, no predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac odbio je odgovoriti hoće li on osobno ući u Vladu poručivši samo da 'manjinci' žele biti ravnopravni partneri u izvršnoj vlasti.

Predsjedništvo SDSS-a u utorak je ovlastilo trojicu svojih novoizabranih zastupnika da daju potpis Andreju Plenkoviću za sastav nove Vlade, izjavio je Pupovac novinarima nakon sjednice stranačkog predsjedništva na kojoj je rasprava o potpori Plenkoviću trajala svega 15-ak minuta.

S tri potpisa SDSS-a pridodanih na 73 potpisa, Plenković će otići predsjedniku Republike kao kvalificirani mandatar za sastav Vlade, dodao je Pupovac.

Potvrdio je da se na sjednici predsjedništva SDSS-a razgovaralo o načinu participacije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

- Imamo različite ideje i njih ćemo raspraviti u utorak popodne s kolegama iz Kluba zastupnika nacionalnih manjina kao i s preostala dva partnera HNS-om i Reformistima s kojima smo dosad razgovarali o pitanjima političke participacije u Vladi i programu Vlade - rekao je predsjednik SDSS-a.

Na pitanje hoće li biti član Vlade, Pupovac nije odgovorio, samo je rekao da je interes SDSS-a i ostalih manjina da budu ravnopravan partner u Vladi, a tko će od njih biti u Vladi i na kojoj poziciji o tome će se najprije razgovarati na zajedničkom sastanku Kluba nacionalnih manjina, a onda i s premijerom.

- Prije toga nećemo licitirati ni s imenima ni s pozicijama u javnosti - poručio je.

Sastanak Kluba nacionalnih manjina održava se u utorak u Hrvatskom saboru u 13 sati, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:39