PRIJAVILI SU DUMBOVIĆA

‘Odnijeli smo sve dokaze DORH-u, a oni su nam godinu dana ponavljali jednu istu rečenicu!‘

Sadržaj tih prijava bio je nestanak donacija koje su dolazile iz inozemstva nakon petrinjskog potresa, kaže Vranić iz inicijative branitelja Grada Petrinje

Darinko Dumbović

 Ronald Gorsic/Cropix

Ivo Vranić Buva iz inicijative branitelja Grada Petrinje poslao je niz kaznenih prijava DORH-u i USKOK-u protiv Darinka Dumbovića i dobivao je odgovor da su izvidi u tijeku.

- Ovaj scenarij nas ne iznenađuje jer smo još prije par godina podnijeli četiri kaznene prijave i dvije tužbe protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje. Sadržaj tih prijava bio je nestanak donacija koje su dolazile iz inozemstva nakon petrinjskog potresa, ali bilo je tu i nedorečenosti oko aglomeracije koja nije završena i tko zna kad će biti završena, rekao nam je Vranić.

Kaže kako su se uhićenja trebala dogoditi i ranije.

- Mi smo dokaze odnijeli u DORH, nestao je građevinski materijal. Pa ne možete godinu dana nekoga istraživati i ponavljati 'izvidi su u tijeku'. Kroz tih godinu dana svi su dokazi mogli nestati, kaže ovaj branitelj.

Ističe kako svi oni samo žele da i svi drugi koji su sudjelovali u tim nedjelima završe kao i Dumbović.

- Svašta se ovdje događalo. Nažalost, nije on jedini, to je veći krug ljudi. Mi jesmo pročitali u što je utrošeno 30 milijuna kuna, ali to je potrošeno bez da je napravljen jedan jedini elaborat. Gradonačelnik je rekao da je sve transparentno, a sad vidimo koliko je to bilo transparentno, izjavio je Vranić.

- S tim građevinskim materijalom se moglo napraviti barem 40 posto uništenih objekata nakon potresa. Ovakvim ljudima se mora stati na kraj, to su paraziti ove države, poručio je za kraj.

Podsjetimo, nakon informacije da su bivši gradonačelnik Petrinje i njegov sin uhićeni u utorak ujutro Uskok i policija potvrdili su, ne navodeći detalje, da su "uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja" kaznenih djela protiv službene dužnosti.

"Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti", priopćio je Uskok, dodajući da akciju provede u suradnji s PNUSKOK-om i sisačko-moslavačkom policijom.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju te pravodobno obavijestiti javnost.

Informaciju o uhićenju medijima je potvrdio Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić.

Prema pisanu medija Dumbović se našao u središtu pažnje nakon što je otkriveno kako će i tvrtka njegovog sina graditi zamjenske zidane kuće na Banovini nakon razornog potresa krajem 2020.

Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u kaznena djela protiv službene dužnosti započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:03