KAMION HEROJ

Odradilo svoje kad je bilo najteže: Vozilo kojim su vatrogasci spasili oca i sina nakon potresa - u kvaru

Javna vatrogasna postrojba Grada Kutine petrinjskim je vatrogascima odmah posudila svoje vozilo i vozača
Pokvareno vozilo petrinjskih vatrogasaca; u krugu: Josip i Leon Hodak
 Robert Fajt/cropix; Javna Vatrogasna Postrojba Grada Petrinje/facebook

Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje u ponedjeljak je u kasnim večernjim satima objavila da je njihovo vozilo za tehničke intervencije u većem kvaru te da ga privremeno ne mogu koristiti.

"Naše vozilo za tehničke intervencije MAN 14.192 - PETRINJA 150 je u većem kvaru od izlaska na zadnju intervenciju. Odmah nam je Javna vatrogasna postrojba Grada Kutine dala na raspolaganje svoje tehničko vozilo i vozača koji će na dislokaciji u rednovnoj smjeni JVP Petrinja biti do pronalaska kvalitetnijeg riješenja", napisali su iz JVP Petrinje i priložili fotografije pokvarenog vozila.

Spomenuto vozilo petrinjskih vatrogasaca prvo je stiglo na intervenciju nakon razornog potresa koji je 29. prosinca pogodio Baniju i sudjelovalo je u spašavanja osoba koje su uslijed potresa ostale zarobljene u svojim vozilima.

Vozilo PETRINJA 150 pomoglo je petrinjskim vatrogascima da iz automobila spase 35-godišnjeg Josipa Hodaka i njegovog četverogodišnjeg sina Leona, koji su u Volkswagenu Polo ostali zarobljeni nakon što je na njega pao zid.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:11