NA UDARU EPPO-A

Određen istražni zatvor Tolušiću i Ferencu, idu u Remetinec na mjesec dana!

Nitko od prisutnih predstavnika ‘sedme sile‘ nije primijetio maricu kojom su Tolušić i Ferenc dovezeni

Tomislav Tolušić

 Vlado Kos/

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda odredio je u petak jednomjesečni pritvor bivšem ministru Tomislavu Tolušiću i njegovom suosumnjičeniku Željku Ferencu zbog sumnje u subvencijske prevare i zlouporabe položaja i ovlasti u dva natječaja u vinskom sektoru.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog javnog europskog javnog tužitelja (EPPO) te odredio jednomjesečni istražni zatvor u Remetincu bivšem ministru poljoprivrede i nekadašnjem potpredsjedniku Vlade Tomislavu Tolušiću zbog opasnosti od utjecaja na 16 svjedoka.

Zaposleniku Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Željku Ferencu istražni zatvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Branitelji obojice osumnjičenika najavili su žalbe na odluku suca istrage.

Inače, ročište o prijedlogu Ureda europskog javnog tužitelja da se Tomislavu Tolušiću i Željku Ferencu odredi istražni zatvor započelo je oko 17 sati iza zatvorenih vrata.

Premda se ispred sudnice našao veliki broj novinara brojnih hrvatskih medija, nitko nije znao da je ročište počelo. Isto tako, nitko od prisutnih predstavnika ‘sedme sile‘ nije primijetio ni maricu kojom su Tolušić i Ferenc dovezeni.

Jedino su viđeni njihovi odvjetnici u krugu suda oko 16:30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:10