UOČI LOKALNIH IZBORA

Održana elektronska sjednica: Jasmin Krizmanić novi predsjednik Središnjeg odbora HNS-a

Krizmanić je poručio da će rad Središnjeg odbora stranke biti usmjeren na kreiranje argumentirane, uključive i inovativne politike
Jasmin Krizmanić
 Goran Mehkek/Cropix

Jasmin Krizmanić novi je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, odlučeno je u subotu na konstituirajućoj elektronskoj sjednici Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata, priopćeno je iz stranke.

„Današnjom sjednicom Središnjeg odbora završili smo unutarstranačke procese konsolidiranja HNS- a te pomlađeni i očišćeni od neodgovornosti i pojedinaca koji su stranku koristili za vlastite interese, nastavljamo dalje s pripremama za predstojeće lokalne izbore", rekao je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

Ističe da će HNS "jasno definiranih ciljeva, spajajući narodnjačke korijene i liberalne stavove, raditi na donošenju kvalitetnijih rješenja za bolji život građana, provodeći umjerenu, pristojnu i zdravorazumsku politiku",

Čuraj je naveo da će za tu politiku jamčiti kvalitetni kandidati zbog kojih je HNS lokalno uvijek bio prepoznatljiv.

Novoizabrani predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Jasmin Krizmanić, poručio je da će budući rad Središnjeg odbora stranke biti usmjeren na kreiranje argumentirane, uključive i inovativne politike koja će moći odgovoriti na društvene i političke izazove.

Dodaje da će stranke svoje vrijednosti ugrađivati u programe HNS-a na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Krizmanić ocjenjuje da se danas većina političkih stranaka u Hrvatskoj nastoji nametnuti podjelama i sukobima a malo njih je spremno na zajednički rad za konkretna rješenja.

Poručio je da je HNS 'zato ovdje da takve politike mijenja', da jedni u drugima traže partnere, a ne protivnike. "Politikama zajedništva i suradnje nastavit ćemo dobro nam poznatim smjerom rada i obrazovanja, jer jedino je to jamac za bolje sutra u Hrvatskoj“, dodao je Krizmanić.

Uz predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, na sjednici su izabrani i Željko Uhlir i Dubravka Vrbetić za potpredsjednike Središnjeg Odbora. Zlatan Mošmondor izabran je za glavnog tajnika HNS-a, Suzana Žunić za glasnogovornicu stranke, a Boris Blažeković za voditelja Političke Akademije HNS-a, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. listopad 2021 00:39