U ORGANIZACIJI AMERIČKE KOMORE

Održana konferencija “Inovacije u zdravstvu” u sklopu predsjedanja EU

 Ranko Šuvar / CROPIX

Inovacije u zdravstvu, uloga zdravstvene industrije kao generatora europskog gospodarskog rasta bile su fokus poslovnog doručka koji je u velikoj dvorani zagrebačkog hotela Sheraton okupio hrvatske i međunarodne stručnjake i političke dužnosnike.

Glavni zaključak konferencije bio je da je ugroza epidemije koronavirusa najbolji primjer kako inovacije u zdravstvu, poput pronalaska cjepiva protiv Covida-19, mogu unaprijediti učinkovitost zdravstvenih sustava.

Skup je u povodu hrvatskog predsjedanja EU organizirao AmCham, najstarija strana komora u Hrvatskoj, uz zlatno pokroviteljstvo farmaceutske tvrtke MSD Hrvatska.

- Inovacije su sveprisutne, medicina se danonoćno razvija, a rezultate moderne tehnologije možemo svakodnevno vidjeti - zaključila je državna tajnica Vera Katalinić Janković.

Državni tajnici Mario Antonić i Katalinić Janković, viši direktor kompanije Oracle Peter Fuzes te čelnica saborskog Odbora za zdravstvo Ines Strenja bili su sudionici panel diskusije koja se bavila i pitanjima budućnosti zdravstva u EU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:24