U VINTAGE BARU

Održana promocija antologije ‘Riječki novi val‘ i monografije Edija Jurkovića ‘Kad je život bio novi val‘

Antologija "Riječki novi val" sadrži obimnu kronologiju i nikad viđene fotografije s riječke rock-scene

Dragan Ogurlić, Bojan Mušćet, Edi Jurković

 Davor Pongracic/Cropix

U utorak u 18 sati u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održala se zajednička promocija antologije "Riječki novi val" i monografije Edija Jurkovića "Kad je život bio novi val". Antologiju je predstavio urednik reizdanja Bojan Mušćet dok su mu se u predstavljanju monografije pridružili njezin nakladnik Dragan Ogurlić i autor Edi Jurković.

Antologija "Riječki novi val" sadrži obimnu kronologiju i nikad viđene fotografije s riječke rock-scene, a upakirana je u atraktivan dizajn zatvorenog kartonskog boxa.

image

Zajedničke promocije antologije 'Riječki novi val' i monografije Edija Jurkovića 'Kad je život bio novi val'

Davor Pongracic/Cropix

Među odabranim snimkama raspoređenih na 3 CD-a između ostalih su i 'Braća Grimm i Andersen' - zadnja pjesma grupe Denis & Denis s Marinom Perazić, drukčije verzije kultnih pjesama Laufera 'Moja voda' i Parafa 'Zastave' te najveći hitovi riječke novovalne scene; 'Narodna pjesma' - Paraf, 'Vjeran pas' - Termiti, 'Sama' - Cacadou Look, 'Troje' - Xenia, 'Kao mačka' - Fit i mnoge druge.

image

Edi Jurković i Bojan Mušćet

Davor Pongracic/Cropix

Monografija kultnoga riječkoga omladinskog magazina Val 'Kad je život bio novi val' posveta je alternativnoj medijskoj platformi koja je umnogome utjecala na stvaranje današnjega identiteta grada Rijeke.

Na gotovo 400 stranica monografija Edija Jurkovića 'Kad je život bio novi val' otkriva alternativnu povijest grada Rijeke u sedamdesetima i osamdesetima prošlog stoljeća. Knjiga je koncipirana tako da kronološki prati povijest Vala kroz svih njegovih 15 sezona, od 1975. do 1990 godine.

image

Edi Jurković

Davor Pongracic/Cropix

Monografija "Kad je život bio novi val" prodavala se po cijeni od 200 kuna, a dijelio se i broj Vala objavljen za Dan grada Rijeke i blagdan sv. Vida - 15. lipnja prošle godine kao separat Jutarnjeg lista.

Na promociji je još nekoliko odabranih izdanja (Paraf: "A dan je tako lijepo počeo" LP, "Zastave" LP, box-set "Sabrana djela 1976.-1989." i Grad box-set "best of & band on") bilo u prodaji po promotivnim cijenama.

image

Zajedničke promocije antologije 'Riječki novi val' i monografije Edija Jurkovića 'Kad je život bio novi val'

Davor Pongracic/Cropix

Najavio se i zajednički nastup Parafa i Grada, u sklopu koncertne promocije antologije i dvostrukog box-seta koja će u Vintageu biti u četvrtak, 07.04., a bit će u prodaji i ulaznice.

image

Edi Jurković i Bojan Mušćet

Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:14