RAT U BEŽANCU (4)

Odvjetnici zaraćenih strana rade na primirju: Križanec dao Macchiju rok za vraćanje duga ili će ga tužiti

Stephan sad može odahnuti jer, barem za sada, nitko iz Bežanca više neće u javnost puštati pikanterije njihova boravka u dvorcu
 Šimunović/CROPIX

Nakon puna četiri dana glasnog i po mnogima šokantnog ratovanja po novinama Siniša Križanec i Stephan Macchi dogovaraju primirje.

U idućih tjedan dana pokušat će se nagoditi i svoje poslovne probleme riješiti daleko od naslovnih stranica jer su napokon shvatili da im ova medijska sapunica donosi više štete nego koristi.

Mediji i sudovi

Križanec je Macchiju i njegovoj partnerici Angeliki Kolarić dao rok do idućeg četvrtka da se očituju o sporazumnom namirenju obaveza ili će ih u suprotnom tužiti. Stephan sad može odahnuti jer, barem za sada, nitko iz Bežanca više neće u javnost puštati pikanterije njihova boravka u dvorcu.

- Ništa više nemamo za izjaviti niti komentirati u medijima - poručuju Stephan i Angelika, a i Križanec nastavlja u pomirljivom tonu.

- Od prvog dana ja sam samo želio da se nađe neko mirno rješenje ovog spora kako bismo izbjegli natezanje po sudovima i medijima, ali meni se oni nisu željeli javiti na telefon. Dao sam im razumni rok da riješimo naše obaveze, a voljan sam im čak i izaći u susret kako bi to sve što bezbolnije riješili.

Stephanovi prijatelji s kojima smo razgovarali kažu kako se on smatra nezaštićenim i da je čak namjeravao pomoć potražiti u francuskom veleposlanstvu.

Na upit je li ih Stephan kontaktirao, dobili smo šturi odgovor. - Francusko veleposlanstvo može potvrditi da o navedenom slučaju ne zna ništa, osim da su o njemu izašli članci u tisku. Radi se o slučaju privatne naravi o kojem nemamo što izjaviti - kažu u veleposlanstvu.

Prema posljednjim informacijama, o primirju pregovaraju njihovi odvjetnici koji su uključenim stranama savjetovali da pravnicima prepuste dogovore i rokove.

Tako u Bežancu, ali i u Tuheljskim Toplicama gdje Stephan i Angelika navodno imaju svoje ljubavno gnijezdo, žaluju što je u ovaj cijeli sukob upetljan, kažu, divan čovjek, dr. Juraj Kolarić.

Križanec: Dosta mi je

- Čovjek nema veze s masonima, ma kakvi obredi u njegovoj kući, to je nije istina. Sve je to pretjerivanje. Upetljan je samo jer je u srodstvu s Angelikom - kaže nam susjed Stjepan Ranogajec.

Po selu se i dalje priča o Stephanu i Križancu, to je neizostavna tema na svim kavama, pivskim popodnevima, ali i gablecima u gostionici Pajdaš pokraj dvorca.

- Dosta mi je napada, sve je ovo za mene preveliki stres. Neka Stephan i Angelika dogovore da prvo barem podmire ljude i njihove plaće, a ja mogu malo pričekati. Ne želim više sudjelovati u ovom skandalu - kaže Križanec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:14