AFERA CETINSKI

Odvjetnik Anto Nobilo: Četiri mjeseca sam molio kćerinu svekrvu da vrati novac

Zagrebački odvjetnik, osim što je obiteljski povezan s obitelji Cetinski, poslovni je suradnik prevarenog Danka Končara
 CROPIX

ZAGREB - S odvjetnikom Antom Nobilom razgovarali smo u nedjelju poslijepodne, dva dana nakon uhićenja Vinke Cetinski i tzv. rovinjske skupine zbog prevare hrvatskog milijardera Danka Končara. Nobilo je, kao što se zna, jedan od poslovnih suradnika pokradenog bogataša i otac Ivane, supruge sina uhićene Vinke Cetinski.

Ali o tim privatnim odnosima ne želi razgovarati za medije jer mu je, kako kaže, “dosta špekulacija neupućenih ljudi”.

Nije htjela nagodbu

“Cijela priča o mom angažmanu u ovom slučaju počela je pred ljeto prošle godine”, objašnjava Nobilo. “Tada mi je Danko Končar otkrio niz financijskih nepravilnosti s kupnjom zemljišta u Istri”, ispričao nam je u telefonskom razgovoru.

“Upravo zbog mojih obiteljskih veza s obitelji Cetinski obratio se prvo meni. Htio je da pokušam mirnim putem posredovati s Dragom Radolovićem i Vinkom Cetinski. Od njih je Končar tražio povrat novca, jer bi u suprotnom nastala afera i bile bi podnesene sudske tužbe, ali i kaznene prijave.”

Nobilo objašnjava kako su puna četiri mjeseca trajali pregovori s Radolovićem i Vinkom Cetinski. Budući da Vinka nije željela potpisati nagodbu niti je pristala vratiti navodnu razliku u cijeni, pravdajući se da ništa nije kriva i da je sve radila u dobroj vjeri, Nobilo je “dignuo ruke” od cijelog slučaja, a Končar odlučio podnijeti kaznene prijave i s cijelim slučajem izaći u javnost. Odonda zagrebački odvjetnik više nije kontaktirao s Radolovićem i Vinkom Cetinski.

S Končarom je pak i dalje ostao u poslovnom odnosu. “S Končarom sam u Hrvatskoj surađivao kao konzultant u prvom krugu privatizacije brodogradilišta, a sada ovdje više nemamo nikakvih zajedničkih poslova. Doduše, i dalje blisko surađujemo, ali isključivo na nekim međunarodnim poslovima”, otkrio nam je Anto Nobilo, koji smatra da cijeli ovaj slučaj ne može naštetiti ni njemu niti njegovoj obitelji.

‘Nije odgovorna obitelj’

- Svaka kaznena odgovornost je individualna i ne može se govoriti o odgovornosti cijele obitelji Cetinski. Tko je zgriješio, neka bude kažnjen, ali ne može zbog toga biti obilježena cijela obitelj. Ne postoji takav problem, već eventualno panj između gospođe Vinke Cetinski i zakona - zaključuje Nobilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 06:36