SLUČAJ KOD KNINA

ODVJETNIK ZAPRIJETIO PRED NOVINARIMA 'Ako deložiraju Miškoviće, pocijepat ću svoju diplomu Pravnog fakulteta'

 YouTube/Cropix

Ako država deložira obitelj Mišković iz njihova doma u Potkonju kod Knina, pocijepat ću svoju diplomu Pravnog fakulteta jer pravo tada ne bi imalo nikakvog smisla, poručio je odvjetnik Vladimir Gredelj koji zastupa obitelj Dragana Miškovića. Gredelj je organizirao konferenciju za novinare u zagrebačkom hotelu Westin, na koju je doveo Dragana i njegovu suprugu Ljubicu Mišković te njihovu kćerku Barbaru Mišković, piše Slobodna Dalmacija .

- Moja obitelj i ja dobili smo na desetine poruka potpore iz cijele Hrvatske - kazala je Barbara Mišković, izdvojivši potporu Torcide čiji su pripadnici, prema njezinim riječima, najavili da će tijelima zaštititi obitelj Mišković od pokušaja ponovne deložacije. Odvjetnik Gredelj pokušaj deložacije obitelji Mišković koji se dogodio 28.lipnja označio je kao 'pravno nasilje bez presedana', 'barbarizam' i 'divljaštvo'.

- U cijelom postupku napravljen je niz propusta službenih osoba raznih državnih institucija zbog čega sam podnio više kaznenih prijava. Prije svega, sutkinja koja je donijela odluku o ovrsi nad obitelji Mišković uopće nije smjela presuđivati u ovoj stvari. Nadalje, sudski ovršitelj nije osigurao uvjete za provođenje deložacije. Konačno, policija, čijih su 73 pripadnika sprovodila deložaciju, je prekoračila službene ovlasti, razvalivši vrata kuće i koristeći, među ostalima, silu nad 92 godina starom majkom Dragana Miškovića - naveo je Gredelj.

On se osvrnuo na službenu osnovu ovršenja Dragana Miškovića, odnosno pripadajuće deložacije kako bi se sprovela pravomoćna sudska presuda prema kojoj je Mišković na ime neplaćene alimentacije dužan Žaklini Lovrenović. Gredelj je naznačio da sve kada bi se dokazalo da je Dragan Mišković otac Žakline Lovrenović, nadoknada štete Lovrenovićevoj ne smije ići nauštrb prava obitelji Mišković na dom.

- Tužiteljica se može naplatiti na druge načine, ako se dokaže da je u pravu - upozorio je odvjetnik obitelji Mišković.

Gredelj je zatražio DNK analizu spornog očinstva Dragana Miškovića, koji je izrazio spremnost da se podvrgne analizi.

Govoreći o trenutnom stanju spora, Gredelj je kazao da je na sudsku odluku o ovrsi nad obitelji Mišković uložen prigovor. Ne postoji rok, dodao je, u kojem sud treba odlučiti o prigovoru na ovrhu. Ostavio je otvorenom mogućnost da se deložacija obitelji Mišković pokuša organizirati ponovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 04:04