AFERA PARKOVI

Odvjetništvo: Zamrznite Ptičeku sve nekretnine

Varazdin, 231210.Veceras oko 20 sati priveden je u Istrazni centar Zupanijskog suda u Varazdinu Miljenko Pticek, direktor komunalne tvrtke Parkovi.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Bivši direktor varaždinske komunalne tvrtke Parkovi, Miljenko Ptiček, sljedećih će mjesec dana provesti u pritvoru. Istražna sutkinja Biserka Plesničar prihvatila je istražni zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i otvorila sudsku istragu protiv Ptičeka zbog sumnje da je počinio više od 80 kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave.

Ptičeku je pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i dokaze te zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

ŽDO je zatražio i da se Ptičeku “sjedne” na nekretnine, odnosno da mu se onemogući da ih proda ili prebaci vlasništvo na nekog drugog, no sud će o tome odlučiti naknadno, kada dobije svu potrebnu dokumentaciju.

Ptičeka se sumnjiči da je u proteklih pet godina tvrtku kojoj je bio na čelu i Grad Varaždin kao većinskog vlasnika tvrtke i najvećeg partnera u poslovanju oštetio za oko 2 milijuna kuna, pri čemu je nešto manje od pola milijuna kuna zadržao za sebe.

Nadzorni odbor Parkova Ptičeka je danas smijenio s mjesta direktora tvrtke te je za v.d. direktora imenovana Romana Brkić Knežević.

Tri zahtjeva Odvjetništva

1. Pokrenuti istragu zbog sumnje na 80 kaznenih djela

2. Zamrznuti sve nekretnine koje Ptiček posjeduje

3. Odrediti pritvor da ne utječe na svjedoke i dokaze

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:21