NASTAVAK ŠTRAJKA

OGLASILA SE MINISTRICA Divjak komentirala odluku učitelja koji su odbili Vladinu poruku

 Goran Mehkek / CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u povodu sindikalnoga odbijanja ponude Vlade poručila je da se dijalog sindikata i Vlade mora hitno nastaviti te da se mora pronaći hrabra i brza rješenja jer je "na kocki previše toga".

"Dijalog između Vlade i sindikata mora se hitno nastaviti zbog učenika koji su s današnjim danom izgubili petnaesti dan nastave, kao i zbog učitelja, nastavnika i ostalih zaposlenika koji su vrlo jasno poslali poruku nezadovoljstva nakon ponude Vlade. Na kocki je previše toga i zato treba pronaći hrabra i brza rješenja", kratko je poručila ministrica Divjak u priopćenju.

Kako su u petak objavili sindikalni čelnici, prosvjetni radnici na izjašnjavanju su velikom većinom odbili Vladinu ponudu pa se stoga nastavlja štrajk u obrazovnom sustavu.

Nakon dvodnevnoga sindikalnog referenduma među sudionicima u štrajku, koji je danas ušao u 35. dan, protiv Vladine ponude izjasnilo se 95,26 posto izašlih u osnovnim školama, 88,93 posto u srednjim školama i 69 posto u znanosti i visokom obrazovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:56