POSEBNO PRIOPĆENJE

Oglasila se policija: Ne, nije istina da smo zbog tučnjave na Platku prijavili ozlijeđenog pripadnika HGSS-a!

Napisali su i da su poslali posebno izvešće riječkom DORH-u kako bi oni donijeli ‘meritornu odluku‘

Policijska uprava Primorsko-goranska održala je danas i konferenciju za medije o napadu na dvojicu pripadnika HGSS-a i djevojku na skijalištu na Platku. Na fotografiji: Hari Brnad, Tihomir Pojer.

 Damir Skomrlj/Cropix

I četvrti dan nakon tučnjave i divljaštva na skijalištu Platak iznad Rijeke ne stišavaju se reakcije i komentari, doznaju se novi detalji, a institucije se oglašavaju novim priopćenjima.

Dio javnosti tako je imao dosta primjedbi na rad policije na tom slučaju - nabrojane su, prema tim kritičarima, neke nelogičnosti u policijskom postupanju nakon incidenta, nije mali broj onih koji su se začudili tome kako su napadači, trojica istreniranih MMA boraca, dobili samo prekršajne, a ne i kaznene prijave, a brojni su mediji tijekom četvrtka objavili kako je među prijavljenima za kršenje reda i mira i napadnuti član HGSS-a.

Policija je tako, tvrde neki, izjednačila napadače i žrtve. U večernjim satima stoga su se posebnim i kratkim priopćenjem odlučili oglasiti iz Policijske uprave Primorsko-goranske. Na svojim su službenim web stranicama tako objavili:

"Policijska uprava primorsko-goranska obavještava javnost da je danas, 2. veljače Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavila opće posebno izvješće s kompletnom dokumentacijom vezano za događaj od 29. siječnja na skijalištu na Platku, a radi donošenja meritorne državno odvjetničke odluke.

Također, obavještavamo javnost da između pet osoba za koje je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nije riječ o ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, kao što je netočno navedeno u objavama pojedinih medija", objavili su iz policije. Pojasnili su i da je prijavljen jedan pripadnik HGSS-a (koji nije ozlijeđen) i još jedna osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. veljača 2023 08:32