OPASNO VRIJEME

Oglasili se DHMZ i Ravnateljstvo civilne zaštite, alarm u tri regije: Bujice, oluje, obilna kiša...

Prognostičari su izdali narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za 1. srpnja
 Zvonimir Barisin/Cropix

Formirat će se plitka ciklona koja će se duž osi Jadrana spuštati prema jugoistoku te za vikend donijeti nestabilno vrijeme s pljuskovima, grmljavinom i udarima vjetra osobito na Jadranu i uz Jadran, donosi meteorolog Bojan Lipovšćak s N1 televizije.

U subotu će se naoblačenje s kišom premještati prema istoku i zahvatiti zapadne krajeve unutrašnjosti i jadransku obalu i zaleđe. Prognozira se promjenljivo oblačno vrijeme s grmljavinom i udarima vjetra. Na Jadranu i u zaobalju moguće su lokalno veće količine kiše i bujične poplave.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH objavilo je na Twitteru da su prognostičari izdali narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za 1. srpnja. Izraženi pljuskovi s grmljavinom i mjestimice obilnom oborinom predviđeni su u regijama Split, Knin i Dubrovnik.

Puhat će slabo do umjereno jugo koje će navečer na sjevernom Jadranu nakon prolaza fronte kratkotrajno okrenuti na buru. Jutarnje temperautre zraka na Jadranu će se kretati od 18 do 22 Celzijeva stupnja, a najviše dnevne od 23 do 28 stupnjeva.

U nedjelju na Jadranu pretežno sunčano uz umjeren, a na južnom Jadranu i jak maestral. Više naoblake biti će na jugu Dalmacije, a moguća je još i pokoja nevera u dubrovačkom primorju. Temperature zraka u nedjelju u manjem padu.

image

Meteoalarm

Dhmz/

Početkom idućeg tjedna vrijeme će biti stabilno, sunčano uz slab razvoj dnevne naoblake, na srednjem i južnom Jadranu stabilno uz umjeren do jak maestral, prognoziraju na N1. Od druge polovine tjedna predviđa se porast temperature te je prema izračunima numeričkih modela za prognozu vremena izgledan novi toplinski val.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:47