NAPUŠTANJE STRANKE

OGLASIO SE HDZ NAKON PENAVINOG ISTUPA Raspustili gradsku organizaciju stranke, imenovali povjerenika

 
Nikola Mažar
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije raspustio je u srijedu tijela vukovarske Gradske organizacije HDZ-a i za povjerenika imenovao Nikolu Mažara, nakon što su tu stranku napustili gradonačelnik Ivan Penava, tamošnje čelništvo i gradski vijećnici.

"Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, temeljem istupa predsjednika i većine članova Gradskog odbora HDZ-a Grada Vukovara tijekom kojeg su oni istupili iz članstva, a sukladno Statutu, donio je odluku o raspuštanju tijela Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara", priopćili su iz HDZ-a.

Dodali su da je imenovano Povjerenstvo Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara s povjerenikom Nikolom Mažarom.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Krunoslav Katičić i povjerenik Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara Nikola Mažar danas će održati konferenciju za medije u Hotelu Lav, s početkom u 16:00 sati.

Inače, Nikola Mažar obnaša dužnost državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Također, Mažar je bio i vijećnik u vukovarskom Gradskom vijeću.

Podsjetimo, Penava je danas na konferenciji za novinare u Vukovaru objavio da napušta HDZ, kao i svi vijećnici.

- Moram reći da je ovo prije svega jedan za nas težak i emotivan trenutak. Mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni u toj dilemi izbora između vrijednosti i temeljnih vrijednosti, ljudskih vrijednosti i stranačke poslušnosti i stege odabrali ovo prvo - kazao je Penava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:02