SLUČAJ MAMIĆ

OGLASIO SE HDZ 'Podržavamo rad pravne države, ali izjave i ponašanje nekih SDP-ovaca su neprimjereni'

Izjave i ponašanje pojedinih dužnosnika SDP-a po mišljenju iz HDZ-a "bude sumnju da SDP-ova vlast zloupotrebljava represivni aparat zbog skretanja pozornosti sa sve brojnijih afera vladajuće koalicije"
 Drago Sopta/CROPIX

ZAGREB - Iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u četvrtak su priopćili da ta stranka podupire funkcioniranje pravne države te ponavlja stajalište da je svaki građanin nevin dok mu se ne dokaže krivnja reagirajući tako na, kako kažu, brojne upite u vezi s pokretanjem istrage protiv Zdravka i Zorana Mamića.

HDZ drži "neprimjerenim" izjave i ponašanje pojedinih dužnosnika SDP-a jer one, po mišljenju iz HDZ-a, "bude sumnju da SDP-ova vlast zloupotrebljava represivni aparat zbog skretanja pozornosti sa sve brojnijih afera vladajuće koalicije".

"Postoji opravdana bojazan građana da se pojedini događaji koriste i kako bi se pozornost javnosti skrenula s netransparentnih i nezakonitih postupaka Vlade u privatizaciji Croatia osiguranja, mogućeg stečaja Imunološkog zavoda, istraživanja i eksploatacije Jadrana, neučinkovite istrage o svastici na Poljudu, sumnjivih poslova članova premijerove obitelji", ističu iz HDZ-a.

Iz HDZ-a stoga i očekuju da ti slučajevi postanu predmetom interesa pravne države. "U suprotnom bi zabrinutost naših građana, zbog moguće zlouporabe pojedinih institucija represivnog aparata i selektivnog pristupa kaznenim progonima u predizborne svrhe, mogla rasti", navode iz HDZ-a.

Bivši ministar sporta, SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović izjavio je u četvrtak kako bi bilo neodgovorno govoriti o istrazi protiv Zdravka i Zorana Mamića, ali i kako "se čini da je Dinamo služio kao bankomat braći Mamić". Rekao je i da je Hrvatska danas puno uređenija država nego što je bila prije tri godine, da institucije države rade svoj posao i da te institucije "sigurno neće dozvoliti da se ponovi kaos koji je bio u Hrvatskoj kakav je bio prije tri godine, a kaos je sigurno i utaja poreza".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 06:58