SAŠA ĐURĐIĆ

OGLASIO SE PROFESOR IZ KRIŽEVACA S LAŽNOM DIPLOMOM 'Svjestan sam da sam pogriješio, sada sam prepušten institucijama'

 
Saša Đurđić, profesor iz srednje škole u Križevcima koji je radio s lažnom diplomom
 Podravski.hr

Saša Đurđić, koji je 16 godina predavao stručne grupe predmeta u srednjoj školi u Križevcima, a s lažnom diplomom, rekao je za Podravski.hr da je svjestan svoje pogreške.

'Svjestan sam da sam pogriješio, sada sam prepušten institucijama koje će raditi svoj posao', rekao je Đurđić posredstvom svoje supruge Milice, koja je inače kandidatkinja HDS-a za izbore za Europski parlament.

On je s lažnom diplomom Fakulteta strojarstva i brodogradnje predavao matematičku skupinu predmeta, a čak je i bio zamjenik ravnateljici. Planirao se i sam kandidirati za mjesto ravnatelja.

I Đurđić je jedan od profesora koji su dali otkaz kada je krenula provjera lažnih diploma.

Njegova supruga Milica Đurđić je u telefonskom razgovoru za Podravski.hr rekla da njihova obitelj sada prolazi kroz pravu dramu, a najteže im je zbog dvoje djece koja nisu kriva za sve to.

'Ja to nisam znala, nisam onda ni bila u braku. Svjesna sam toga što je moj suprug učinio', rekla je Milica Đurđić, no opovrgnula je navode da je njezin suprug otišao u Njemačku nakon što je dao otkaz u školi.

Saša i Milica Đurđić
Podravski.hr

Oglasila se i ravnateljica srednje škole u kojoj je Đurđić predavao. Obavijest o njegovoj lažnoj diplomi dobila je 29. travnja.

'Odmah idući dan, u utorak, pokrenuli smo dodatnu provjeru na fakultetu i nakon toga smo isti dan pokrenuli proceduru za davanje izvanrednog otkaza, a također smo podnijeli kaznenu prijavu. Procedura je strogo propisana i postupak davanja izvanrednog otkaza traje 14 dana. Kao prvi korak zatražila sam očitovanje od kolege Đurđića, za što je rok dva dana ', rekla je Gordana Juran Ratković za Podravski.hr i dodala da je tog četvrtka Đurđić umjesto očitovanja dao otkaz. Da nije sam dao otkaz, kaže ravnateljica, škola bi pokrenula proceduru izvanrednog otkaza.

Podravski.hr
Gordana Juran Ratković, ravnateljica srednje škole u Križevcima

'Kao ravnateljica nadzirem nastavu svih profesora i kolega ni po čemu nije odudarao u pedagoškom smislu. Svima nam je bio šok i bili smo iznenađeni kad je stigla obavijest o lažnoj diplomi. Kolega se nije službeno očitovao, ali nije ništa zanijekao kad smo ga suočili s činjenicama. Sam je kazao da to što je učinio nije dobro', dodaje Gordana Juran Ratković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:34