NJEMU JE TEŠKO...

Oglasio se silovatelj zbog kojeg se Milanović vratio u Zagreb: ‘Muka mi je, to je jadno, a veliki sam vjernik!‘

Milanović se okrenuo na autocesti i vratio u Zagreb kad je da je predsjednik udruge, čijoj je obljetnici trebao nazočiti, osuđeni silovatelj

Dražen Bučević

 Nikola Patković/

Predsjednik Republike Zoran Milanović otkazao je u petak najavljeni dolazak na obilježavanje 15. obljetnice osnutka ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) u Čepinu kod Osijeka zbog "informacija o organizatoru događanja koje mu ranije nisu bile poznate".

Naime, Milanović se tamo trebao družiti s predsjednikom udruge Draženom Bučevićem. Predsjednik je sa svojim suradnicima krenuo put Čepina, ali se štićena kolona iznenada, navodno na naplatnim kućicama, okrenula i vratila u Zagreb. Naime, tijekom putovanja predsjedniku je javljeno da je Dražen Bučević osuđeni silovatelj.

Bučević je 2009. godine osuđen na dvije godine zatvora nakon što je dokazano da je 2007. godine kolegicu sa posla natjerao da ga oralno zadovolji u prostorijama osječke komunalne tvrtke Unikom na domjenku Unikomove radne jedinice Higijena. Bučević je tada bio predradnik u Unikomu a nesretna žena također je radila u toj tvrtki.

Prisilio ženu da ga oralno zadovolji

Iako su mediji od 2008. godine intenzivno pisali o cijelom slučaju, a posljednji tekst objavljen je u medijima 2020. godine, predsjednik je tek u posljednji trenutak izbjegao veliki skandal i rukovanje s osuđenim silovateljem.

Slučaj silovanja dogodio se u prosincu 2007. godine u Osijeku. Nesretna žena u prijavi je navela: "Bili smo na domjenku kada me on oko 22.20 sati pozvao do ureda da mi nešto daruje. Kada smo tamo došli, on je zaključao vrata, podigao majicu i rekao mi da ga ljubim po tijelu".

Također je navela da ju je D. B. potom uhvatio za kosu i spustio na koljena i prisilio na felacio. "Sve je trajalo 15-20 minuta, molila sam ga kroz plač da prestane, ali on to nije želio učiniti, sve dok nije čuo da je moj suprug došao automobilom po mene. D. B. nas je potom molio da ništa ne prijavljujemo", navela je iskazu.

Nakon što ga je Županijski sud u Osijeku osudio na dvije godine zatvora, Bučević se žalio Vrhovnom sudu i u žalbi je naveo da je iskaz kolegice neprecizan. Vrhovni sud žalbu je odbio ustvrdivši kako je njegovo viđenje stvari subjektivno i dokazima nepotkrijepljeno, a kojim nastoji dovesti u pitanje vjerodostojnost iskaza. Vrhovni sud je potvrdio presudu navodeći da je optuženik je uporabom sile prisilio oštečenicu na spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem.

Nakon te presude silovana žena je podnijela tužbu za naknadu štete te je sud 2020. godine, 13 godina nakon strašnog događaja. presudio da Bučević njoj, njezinom sinu i suprugu mora platiti 300.000 kuna odštete.

‘Utučen sam, ubio sam se od posla‘

Sada se o Milanovićevom otkazivanju sudjelovanja u obilježavanju obljetnice osnutka ogranka udruge oglasio i sam Bučević. Iako je dopredsjednik udruge ranije rekao da je Bučević razočaran i ne želi davati izjave, naknadno je dao izjavu za Dnevnik.hr.

"Ma neću ništa reći, mi smo udruga, a politika je bože sačuvaj‘‘, rekao je Bučević. "Evo ovdje smo, dragovoljci se vesele, jedemo, pijemo, Bogu hvala. Tu smo da bismo se poklonili žrtvama, djeca igraju nogomet. Svi smo sretni", komentirao je Bučević.

Kad su ga s portala Dnevnik.hr podsjetili da predsjednik nije otkazao iz hira, već jer je doznao da je domaćin osuđeni silovatelj, Bučević je ‘promijenio ploču‘.

"To je jadan i primitivan način. Jučer je rekao da će doći, pa da neće, pa hoće, pa neće... Osjećam se utučeno, nakon svega što sam učinio, ubio sam se od posla...", rekao je. "Muka mi je od svega što sam prošao, sve sam dao na međunarodni sud", rekao je Bučević.

"Jadno se osjećam, strašno! Neću više govoriti, nemam snage. Kunem vam se Bogom, a veliki sam vjernik, nemam snage", završio je razgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 16:59