PREKRŠEN NALOG

OGLUŠILI SE NA RJEŠENJE Zviždačicu koja je raskrinkala moćnu županicu nisu vratili na posao

Jasmina Jovev dobila je otkaz kao šefica kabineta županice Merzel
Sisak, 100214.Na Zupanijskom sluzbenickom sudu nastavljen je proces protiv Jasmine Jovev, bivse sefice kabineta zupanice Marine Lovric Merzel.Zupanija je tuzi zbog teske povrede radne duznosti. Zupanija je izvijestila sud da je s 10. veljace doneseno rjesenje o prestanku sluzbe, odnosno da je Jasmina Jovev dobila otkaz. Na fotografiji: Jasmina Jovev (desno) i njena odvjetnica Irena Vujcic. Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

Jasmina Jovev, bivša uposlenica Sisačko-moslavačke županije i šefica kabineta bivše županice Marine Lovrić Merzel, i dalje je nezaposlena.

Čelnici županije nisu postupili po nalogu inspekcije Ministarstva koje je u Županiju stiglo 20. lipnja ove godine i kojim je naređeno da se poništi rješenje o prestanku službe Jasmine Jovev iako su javno obećali da će u roku od 60 dana, koliko traje rok za provođenje mjera iz zapisnika inspekcije, poništiti rješenje o prestanku službe.

Iako je rok od 60 dana istekao prije 11 dana, Jasmina Jovev nije vraćena na posao, niti je dobila odgovor i rješenje iz Županije. Krajem prošlog tjedna iz Županije smo dobili pojašnjenje u kojem stoji da su postupili po mjerama izrečenim Zapisnikom o provedenom nadzoru.

Nastavljaju kako rješenje o prestanku službe Jasmine Jovev nije poništeno jer u trenutku kad je rješenje o raspolaganju postalo izvršno nije bilo slobodnog radnog mjesta u upravim tijelima županije za koje bi Jasmina Jovev ispunjavala uvjete za raspored.

- Još ne mogu vjerovati da se oni usude ne provesti odluku državnog tijela. Očito o svemu odlučuju isti ljudi, istog mentalnog sklopa - kratko je prokomentirala Jovev, čije su prijave DORH-u i USKOK-u i javni istupi ubrzali istragu i uhićenje Marine Lovrić Merzel.

Problemi za Jovev počeli su 7. veljače 2012. kada je bez ikakvog rješenja maknuta je s posla šefice kabineta županice Marine Lovrić Merzel.

Otkaz je dobila 14. veljače ove godine, a u međuvremenu je bez posla na HTV-u ostao i njezin suprug.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 01:34