StoryEditor
GLAZBENI PRODUCENT

Ogorčen Nacionalnim stožerom: Vodi se hajka protiv klubova, najavljuju mjere koje uopće nisu nove

‘Tko će znati je li se netko zarazio na plaži, u bazenu ili u klubu. Noćni klubovi nisu veći izvor zaraze od drugih mjesta‘, dodao je
Tomo in der Mühlen
 Niko Goga/Cropix

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite u srijedu na konferenciji za medije najavio pooštravanje restriktivnih mjera za noćne klubove, poznati glazbeni producent i vlasnik kluba Steel u Rovinju Tomo in der Mühlen rekao je da najavljene nove mjere uopće nisu nove, već da su one na snazi od prije, donosi Glas Istre.

- Uključujući pravilo za stolove. I do sada je vrijedilo da se moraju postaviti visoki ili niski stolovi i maknuti plesni podij. Također, i ranije se preporučalo da se radi vani, ali tko ne može vani, smije raditi unutra po ugostiteljskim pravilima. Jedino što je novo je da ako netko kihne, mora moći oprati ruke, kaže in der Mühlen.

Podsjećamo, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na konferenciji je rekao da je Stožer u utorak malo promijenio preporuke za noćne klubove. - Preporučujemo da se svi zatvoreni dijelovi klubova zatvore te da nema plesnih podija, već stolovi oko kojih se ljudi mogu okupljati i držti razmak. To će kontrolirati inspekcija, epidemiološka i sanitarna. Sada će se te inspekcije pojačati. Epidemiolog i sanitarni inspektor moći će zatvoriti lokal ako se ustanovi da se u njemu netko zarazio. Moći će se ponovno otvoriti nakon dezinfekcije i testiranja svih zaposlenih, rekao je Capak.

In der Mühlen dodaje da se vrši konstantna medijska hajka na noćne klubove, što je besmisleno jer je odavno jasno da više nitko ne kontrolira tko su zaraženi i odakle dolaze.

- Tko će znati je li se netko zarazio na plaži, u bazenu ili u klubu. Noćni klubovi nisu veći izvor zaraze od drugih mjesta. A osim toga, ta priča da se ne smije raditi u zatvorenim prostorima isto ne drži vodu. Najzaraženije zemlje svijeta su Florida, Kalifornija, Teksas i Brazil, gdje je stalno toplo i sve je vani, kaže in der Mühlen za Glas Istre i zaključuje da je Hrvatskoj trenutačno veći problem ekonomska kriza nego koronavirus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2020 19:35