BIVŠI MINISTAR OBRANE

OGORČENI ANTE KOTROMANOVIĆ BEZ KOČNICA 'Ovo što sam danas vidio čin je koji zorno pokazuje kakvo smo mi sje**no društvo i država'

 Božidar Vukičević / HANZA MEDIA

Nakon što smo u ponedjeljak poslijepodne objavili izvještaj sa sudskog ročišta na kojemu ministar zdravstva Milan Kujundžić tuži za klevetu bivšeg ministra Andriju Hebranga zbog njegovih istupa o, prema njemu, suspektnom ratnom putu aktualnog ministra, s ogorčenim komentarom na svojem Facebook profilu javio se bivši ministar obrane u Milanovićevoj Vladi i jedan od ratnih zapovjednika Ante Kotromanović.

- Dvojica liječnika u sudnici... Jedan bivši ministar zdravlja, drugi sadašnji ministar zdravlja, gledaju se i cerekaju jedan drugome, oba članovi HDZ. Jedan je optužio drugog da je lažni branitelj. Čin koji zorno pokazuje kakvo smo mi sjebano društvo i država, započinje svoj status Kotromanović.

- Da je netko istinski veteran, otišao bi u MORH i izvadio potvrdu u kojoj je to ratnoj postrojbi ratovao. Da li postoji ijedna zemlja na svijetu u kojoj su veterani rata postali ljudi koji nikada nisu obukli uniformu, a u našem slučaju HV, osim u Hrvatskoj...? Da li postoji ijedna zemlja na svijetu koja donosi zakon i dopušta da se 23 godine nakon rata može ostvariti status ratnog veterana?, pita Kotromanović.

- Gomila probisvijeta, jebivjetara postali su i postat će branitelji iako nikada nisu boravili na terenu, a niti su bili u nekoj borbenoj postrojbi. Jad i bjeda, frustracija ...banda jedna. Da bi 1991., 1992. dobili šugavu vojničku plaću od 3 ili 4 tisuće dinara morali smo barem pola mjeseca provesti u tzv. SAO Krajini i ubiti ili biti ubijeni izvodeći akcije, kao i mnogi istinski ratnici od Vukovara do Dubrovnika. Koja sam ja budala bio? Mogao sam malo švercati, malo dezertirati, a onda naći dva svjedoka i lijepo danas postati branitelj, piše Kotromanović.

- E sada se pitam di su moje kolege šefovi udruga i generali koji ni riječi nisu rekle nikada javno i osudili ovu sramotu sa registrom branitelja i novoj mogućnosti da se može postati branitelj, a vole si reći da nas oni zastupaju i da brane interese branitelja? Tiha misa. Mene brate više ne zastupajte i ne govorite u moje ime. U ovoj državi treba sve rasturiti i početi graditi od početka..., zaključio je status bivši ministar Kotromanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:05