BITKA ZA SVAKU KARTU

Ogromne gužve na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu večer uoči uvođenja propusnica

Strahujemo da od 18.1. više nećemo moći voziti. Mi smo na koljenima, nemamo sredstava. Teško se naplatiti, ističu u udruzi prijevoznika
Ilustracija
 Tomislav Kristo/Cropix

Od ponoći bez propusnice više nema slobodnoga kretanja između hrvatskih županija, što je posljednjeg dana uoči početka primjene novog režima izazvalo nevolje mnogim putnicima koji su naumili iz Zagreba otputovati autobusom. Na Autobusnom kolodvoru tako su se neki morali 'boriti' za kartu kako bi u posljednji tren legalno napustili metropolu. Pritom su se stvarale i velike gužve, javlja Dnevnik.hr.

Berislav Saraja iz Udruge hrvatskih autobusnih javnolinijskih prijevoznika otkrio je tko će provjeravati putnike imaju li propusnice i kako će autobusni prijevoznici sada uopće raditi.

- Mi za sutra imamo prodanih karata, ali je pitanje tko će od tih putnika otputovati. Ne vjerujemo da će svi moći otputovati i sada strahujemo da li će svi moći uopće otputovati, izjavio je.

Kaže i da će prijevoznici morati provjeravati imaju li putnici propusnice kako se problem ne bi stvarao svim putnicima. - Nitko neće od naših vozača moći pustiti putnika bez valjane propusnice, napominje.

Na pitanje što će biti ako se ne postigne dogovor s Vladom i hoće li putnici imati javni autobusni prijevoz odgovara: - Strahujemo da od 18. siječnja više nećemo imati mogućnosti voziti. Iscrpili smo sve mogućnosti. Mi smo na koljenima, nemamo sredstava. Nemamo ništa protiv mjera, no imamo problem jer se nama ne pomaže i ne izlazi ususret. Mi kada stojimo, imamo oko 55 posto troškova. Ovo je sada prevršilo svaku mjeru. Teško se naplatiti, jer je sve manje putnika, napominje.

Tko od sutra planira na put autobusima trebao bi imati valjane propusnice i trebao bi provjeriti koje sve linije voze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:44