PRODAJA TURCIMA

Okončana trakavica: Potpisan predugovor Dioki grupe s turskim ulagačem o prodaji Adria Oila?

Predsjednik Nadzornoga odbora Diokija Zdravko Rumenović telefonski se čuo s direktorom Diokija Leom Dolezilom
Zagreb, 190612.Stozer za obranu Diokia organizirao je prosvjedni skup koji je krenuo sa Trga Bana Jelacica kroz Radicevu preme Markovom trgu i Vladi Republike Hrvatske. U Radicevoj ulici probili su prvu policijsku blokadu te prosli kroz Kamenita vrata gdje su zaustavljeni. Cetri njihove predstavnika otisla su na pregovore u Vladu Republike Hrvatske. Najzesci prosvjednik makar nije radnik Diokia bio je Ivan Pernar koji je i priveden.Na slici: Prosvjed radnika Diokia.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

Potpisan je predugovor Dioki grupe s turskim ulagačem Caliskanom o prodaji tvrtke kćeri Adria Oil, javlja HRT.

Za Hrvatski radio izjavio je to predsjednik Nadzornoga odbora Diokija Zdravko Rumenović koji se telefonski čuo s direktorom Diokija Leom Dolezilom. Dolezil je u Ministarstvu financija, odakle još nema službenog priopćenja.

Podsjetimo, Nadzorni odbor Diokija prošlog je utorka dao suglasnost na predugovor o prodaji Caliskanu Adriaoila, tvrtke kćeri iz Dioki Grupe, što je jedan od uvjeta realizacije jamstva Vlade od pet milijuna eura toj turskoj kompaniji, iz čega bi se isplatile zaostale plaće.

Stoga, sindikalci nakon potpisivanja predugovora očekuju isplatu plaća radnicima Diokija i Dina Petrokemije krajem ovog ili početkom idućeg tjedna.

Dio radnika omišaljske Dine na svojim je radnim mjestima. Drugi su na čekanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:35