SPOMINJALI I STAR WARS

OKRŠAJ NA TWITTERU! HDZ: 'Što je ovo, puč u SDP-u?' SDP: 'Čemu nervoza?' HDZ: 'Odjednom imate želju s nama razgovarati' SDP: 'Je li vas hakiralo?'

Na popularnoj je društvenoj mreži izbila neočekivana bitka dviju velikih stranaka
 CROPIX/Twitter

Nakon što je danas Zoran Milanović poslao pismo Boži Petrovu u kojem je napisao kako je koalicija Hrvatska raste otvorena za daljnju suradnju i kako uvjet te suradnje nije mjesto mandatara, oglasili su se i iz HDZ-a te su u priopćenju napomenuli kako Milanović želi razbiti Most.

Međutim, tu međusobnim optuživanjima nije bio kraj. Prepirka se naime, prebacila na društvene mreže.

- HDZ, naši uvjeti su jasni i nedvosmisleni bez navođenja 'mogućnosti razgovora' - napisali su na Twitteru i tagirali @HDZ001, na što je HDZ odgovorio: 'Milanović je u strahu - gubitak vlasti za njega znači procesuiranje kriminala ove vlade!', pa nastavio: 'Milanović želi u izbore s funkcije premijera kako bi nastavio kontrolu represivnog aparata i medija'. A odmah potom su napisali i: 'Puč u @SDPHrvatske??? Milanović i Predsjedništvo protiv odluke Glavnog odbora stranke #neprincipijelnakoalicija.'

Na to su iz SDP-a hladno odgovorili: '@HDZ001 Čemu nervoza? SDP poštuje sve odluke i spremni smo razgovarati s Domoljubnom koalicijom. Drago nam je da se imamo priliku sučeliti na Twitteru nakon dugo vremena odbijanja komunikacije na Twitteru.'

- Sorry, bili smo u gužvi... Radili smo na programu koji @SDPHrvatske nema - odgovorili su posprdno iz HDZ-a, a SDP je samo nastavio: - @HDZ001 i napokon došli do digitalizacije pa krenuli na društvene mreže. Taj standard smo postavili još 2011.

Prepirka se očigledno svidjela HDZ-ovcima pa su nastavili:

- Odjednom @SDPHrvatske ima želju razgovarati s... da ne nabrajamo sve etikete koje ste nam nakeljili zadnjih par dana - napisali su, a potom tweetnuli: 'Milanović i @SDPHrvatske protiv procesuiranja kriminalnih radnji koje je počinila Vlada i članovi njegove obitelji #neprincipijelnakoalicija'.

Nakon toga u tagiranje je HDZ uključio i Most.

- Je li prozivanje @SDPHrvatske pojedinaca u @NLMost oko imena i prezimena stav Predsjedništva ili Glavnog odbora? #samopitam @HDZ001.

Nakon 20 minuta oglasio se i SDP.

- @HDZ001 nadamo se da vas nije hakiralo i da ćemo imati priliku razgovarati i dalje u duhu hrvatskog jezika bez "keljenja".

Iz HDZ-a su im odgovorili: - @SDPHrvatske Laku noć, i mi ćemo polako na #starwars, a potom upitali: '@SDPHrvatske možemo li večeras očekivati i treće pismo s dodatnim pojašnjenjima?

No nakon što iz SDP-a nije došao nikakav odgovor, iz HDZ-a su zakjučili razgovor: - Laku noć @SDPHrvatske i #neprincipijelnakoalicija #MTFBWY ( *May the Force be with you).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:31