IZBORI 2020.

OLEG BUTKOVIĆ 'Bernardić je pobjegao s prvog sučeljavanja'

Oleg Butković
 Bruno Konjevic / CROPIX

Oleg Butković, potpredsjednik HDZ-a, gostovao je u programu N1 televizije. Na pitanje jesu li se na današnjem sastanku u Vladi dogovarale izborne liste, kazao je:

"Nismo pričali o listama, one će se raditi za vikend, a u ponedjeljak će se nakon konzultacija sastati Nacionalno vijeće i Predsjedništvo stranke te donijeti konačnu odluku. Danas smo imali koordinaciju u Vladi oko dnevnih aktivnosti", rekao je Butković.

Što se tiče izjave potpredsjednika SDP-a Rajka Ostojića, ovako ju je komentirao: "Ostojić ima nostalgiju za Sjevernom Korejom, zato ju spominje, čudne su mi te izjave, danas smo razgovarali o državnim poslovima."

Osvrnuo se i na izjave koje dolaze od strane Restart koalicije, koja pak smatra da je HDZ u izbornim obećanjima pretjerao jer ona nisu financijski održiva.

"Mi smo ovaj program napravili tako da smo sagledali trenutnu situaciju u kojoj se nalazimo, vjerujem da će nam građani dati povjerenje da sve ostvarimo. Nismo prepisivali program iz 2011. godine kao Restart, nismo ponavljali floskule kao oni", te dodaje da sve mjere koje su naveli u programu smatraju ostvarivima.

Butković kaže, osobno smatra da bi Davor Ivo Stier trebao biti na listi HDZ-a, dok za Milijana Brkića i Miru Kovača nije mogao komentirati. Na činjenicu da će izbori vjerojatno biti tijesni, Butković kaže:

"HDZ ide sam na izbore, SDP je okupio sve što je mogao s ljevice, Bernardić je uzeo svakoga tko mu pokuca. Na ovim izborima biramo između Plenkovića i Bernardića."

Sučeljavanje između njih dvojice će se dogoditi, smatra Butković.

"Bernardić je pobjegao s prvoga, izvlači se da nije dobio poziv, lako je biti sam na pressici i čitati što vam napišu. Dođi u studio, sučeli se s onim tko te izaziva, to je najnormalnije. Vjerujem da će do njega doći, ljudi to očekuju."

Što se Miroslava Škore tiče, Butković ponavlja, glas za Škoru je glas za SDP.

"Bitno je u kampanji pojasniti određene stvari, što smo postigli, naš program i kakav je izborni inženjering. Ne bojimo se Škore, vidjet ćemo tko će prijeći izborni prag i kakav će biti novi saziv Sabora. Žao mi je što je Ivan Penava otišao iz HDZ-a, no nakon naših unutarstranačkih izbora jedino jedinstveni HDZ može pobijediti i za to se ne bojim. Pričekajmo rezultate, HDZ nije zatvorena stranka", kazao je Butković za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2023 19:05