COVID U VLADI

Oleg Butković pozitivan na koronavirus, ima blage simptome, nastavlja raditi iz izolacije

Kako je priopćeno iz Ministarstva, Butković ima blaže simptome te će svoje obaveze nastaviti obavljati iz izolacije
Oleg Butković
 Goran Sebelic/Cropix

Ministar Oleg Butković dobio je pozitivan nalaz na koronavirus, priopćili su u nedjelju ujutro iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Butković je tijekom jučerašnjeg dana obavio testiranje na COVID-19 te je dobio pozitivan nalaz. Ministar se, kako se navodi u priopćenju, osjeća dobro s obzirom da ima blaže simptome bolesti te će svoje radne obaveze nastaviti obavljati u samoizolaciji poštujući preporuke epidemiologa i liječnika, poručuju iz Ministarstva.

Ovo je već četvrti slučaj zaraze koronavirusom u Vladi RH.

U srpnju je na koronavirus bio pozitivan i ministar uprave Ivan Malenica, a početkom studenog na koronavirus su bile pozitivne ministrica turizma i sporta Nikoline Brnjac te ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Butković je u javnosti posljedni put viđen u četvrtak kada je svečano u promet pustio novu dionicu istarskog ipsilona od Pazina do Cerovlja. Na toj svečanosti bili su i istarski župan Fabrizio Radin, pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak, državna tajnica u ministarstvu gospodarstva Dunja Magaš te direktor Bina Istre Dario Silić. Svi oni sada moraju u samoizolaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:47