VELIKA POČAST

‘Oliver‘ je spreman: Trajekt nazvan po našem najvećem pjevaču dobio je natpis, a zna se i kada bi mogao zaploviti

Bilo to slučajno ili pak s namjerom, natpis je na trajekt stigao samo jedan dan prije 19. ožujka, odnosno Dana općine Vela Luka

Natpis na trajektu u izradi

 Screenshot Instagram/Jadrolinija

Nedavno je objavljeno da će trajekt na liniji Split - Vela Luka - Ubli u čast Oliveru Dragojeviću nositi ime "Oliver". Iz Jadrolinije su u ponedjeljak objavili da je ovaj trajekt i službeno dobio novi natpis, a već ovog petka s novim imenom mogli bismo ga vidjeti u splitskoj trajektnoj luci, piše Slobodna Dalmacija.

- Danas je u brodogradilištu Viktor Lenac trajekt Oliver dobio i svoj natpis. Ponosni smo na ime našeg novog trajekta i vjerujemo da će njegovu plovidbu Oliverova pisma pratiti na svim putovanjima - poručili su iz Jadrolinije.

image

Novi natpis na trajektu

Screenshot Instagram/Jadrolinija

Ovaj trajekt dio Jadrolinijine flote postao je 2023. godine, a donedavno je nosio ime "Vela Luka". Podsjetimo, prijedlog za izmjenu imena trajekta poslala je Hrvatska glazbena unija, a Jadrolinija ga je objeručke prihvatila. Simbolično, ovaj trajekt povezivat će baš dva najvažnija mjesta u Oliverovom životu - Split i Vela Luku.

Bilo to slučajno ili pak s namjerom, natpis je na trajekt stigao samo jedan dan prije 19. ožujka, odnosno Dana općine Vela Luka.

Oliver Dragojević je 2018. godine nakon legendarnog oproštaja u Splitu na posljednje počivalište u Vela Luci otplovio upravo Jadrolinijinim katamaranom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:05