JAVIO HAK

OLUJAN VJETAR, KIŠA I SNIJEG! Veliki prometni problemi diljem Hrvatske

Delnice, 281012. - Sa promjenom kazaljki sata i zimskim racunanjem vremena pao je i prvi ovosezonski snijeg u Gorskom Kotaru. Gorane ovaj snijeg nije iznenadio, te promet tece normalno, a zivot u Delnicana se nastavlja svojim tokom u zimskim uvjetima snijega, hladnoce i dugih noci.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Šop / CROPIX

Zbog jakog vjetra, na autocesti A7 između čvorova Draga i Križišće i dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Po izvješću Hrvatskog autokluba (HAK) u 22 sata, mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru i Lici povremeno i mjestimice pada slab snijeg.

Zbog mjestimice raskvašenog snijega na kolniku usporeno se vozi na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Vrata i Karlovac, dok jak vjetar povremeno usporava promet između čvorova Kikovica i Ravna Gora. Mogući su i odroni zemlje i kamenja. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na sljedećim cestama u Gorskom kotaru: DC32 Prezid-Delnice, DC305 Parg-Čabar, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje (DC3) te te ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra.

HAK podsjeća vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše...itd.) voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Večeras od 22 do 6 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, zbog radova.

Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka.

Na autocesti A1 kroz tunele Mala Kapela i Sveti Rok te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Do 15. svibnja na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić na nadvožnjaku Bestovje, zatvoren je istočni kolnik (u smjeru Zaprešića). Vozi se dvosmjerno, zapadnim kolnikom od 4. +700 do 2. +500 km, uz privremenu prometnu regulaciju.

Pojačan je ulazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, a izlazak na Bregani. Moguća su i duža čekanja.

Zbog snijega u Sloveniji zabrana je prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak.

U prekidu su katamaranske linije: Rijeka-Rab-Novalja, Mali Lošinj-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula.

Trajekt na liniji 532 Šibenik - Kaprije - Žirije plovi bez pristajanja u luci Kaprije.

Brodska linija 505 Šibenik - Zlarin - Prvić Luka - Šepurine - Vodice plovi bez pristajanja u Prvić Luci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:30