VOZAČI, OPREZ

Olujna bura i magla otežavaju promet, na A1 vozi se 60 na sat: U unutrašnjosti se očekuje slaba kiša

Vozače se poziva na dodatni oprez na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog pregažene životinje na kolniku na čvoru Buzin u smjeru Lipovca

Ilustracija

 Zvonimir Barisin/Cropix

U većem dijelu unutrašnjosti danas pretežno oblačno, ponegdje uz slabu kišu, u najvišem gorju i susnježicu; ujutro mjestimice magla, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije većinom sunčano.

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare gdjegod i olujna, osobito podno Velebita.

Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 11 do 15 stupnjeva Celzijevih.

Olujni vjetar otežava promet

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, zbog jakog vjetra, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Vozače se poziva na dodatni oprez na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog pregažene životinje na kolniku na čvoru Buzin u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h, a zbog vozila u kvaru na autocesti A7 između tunela Katarina i tunela Trsat u smjeru mosta Krk vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:03