SILOVITO NEVRIJEME

Olujno jugo na Jadranu uništava fasade i razbija aute: ‘Valovi su visoki šest metara!‘

U prvim večernjim satima sjeverni dio Jadran je zahvaćen jakim vjetrom i grmljavinom što stvara velike kišne padaline
Olujno jugo na području Zadra izazvalo je velike probleme
 Luka Gerlanc/Cropix

Jaki udari juga koji su bili jači i od 100 kilometra na sat u subotu su mjestimično stvarali i valove i do šest metra visine, a takvo nevrijeme na moru ugrožava trajektni i katamaranski promet, izvijestili su u subotu iz Pomorskog metrološkog centra u Splitu.

"Na području Zadra, Lastova i Visa vjetar je puhao oko 100 kilometara na sat, a ponegdje na moru i preko 100 kilometra na sat, takvi udari vjetra stvaraju valove i do šest metra visine," rekao je za Hinu Marijan Tadin dežurni metrolog u Pomorskom metodološkom centru Split Državnog hidrometeorološkog zavoda.

image
Olujno jugo u Zadru
Luka Gerlanc/Cropix

Po njegovim riječima, u prvim večernjim satima sjeverni dio Jadran je zahvaćen jakim vjetrom i grmljavinom što stvara velike kišne padaline.

"Očekujemo da će se to nevrijeme s jakim kišnim padalinama do ponoći proširiti i na srednji Jadran, a do jutarnjih sati i na južni ido Jadrana." rekao je Tadin.

image
Olujno jugo u Zadru
Luka Gerlanc/Cropix

Inače, uslijed olujnog juga se urušila fasada zgrade Taekwondo kluba Zadar i uništila prednje dijelove dvaju automobila koji su tu bili parkirani.

image
Uništeni automobili u Zadru
Luka Gerlanc/Cropix

Voditeljica Jadrolinije agencije u Splitu Jelena Ivulić je izvijestila je kako su zbog nevremena cijeli dan u prekidu sve katamaranske linije koje povezuju Split sa srednjodalmatinskim otocima.

image
Uništeni automobili u Zadru
Luka Gerlanc/Cropix

"Zbog nevremena u poslijepodnevnim satima prekinute su i trajektne linije: Split-Korčula- Lastovo, Drvenik-Supetar, Vis-Split i Trogir--Drvenik Mali-Drvenik Veli," rekla je ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2022 04:46