KIŠA I GROMOVI

Olujno nevrijeme proturnjalo Slavonijom: Vatrogasci imali pune ruke posla, u Đakovu požari

Vatrogasci su terenu i stalno rade, ali za sada nema dojava o ozbiljnijim materijalnim štetama, niti o ozlijeđenim osobama

Ilustrativna fotografija

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i udarima gromova pogodilo je tijekom noći osječko područje, zbog čega su osječki vatrogasci imali brojne intervencije, dok su na đakovačkom području udari groma izazvali požare na dvije farme.

Na đakovečkom području je izgorjelo više od 3500 bala sijena, a šteta je ogromna.

Prva dojava o buktinji tijekom olujnog nevremena praćenog jakom kišom i udarima gromova, bila je oko 23.20 sati. Zapalile su se bale sijena na farmi u Tomašancima. S vatrom su se odmah uhvatili u koštac pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Gorjani i Tomašanci.

Gotovo istovremeno je nakon udara groma došlo do izbijanja požara i na farmi u Marijancima. Tom je prilikom u dim otišlo oko tisuću bala sijena, a s buktinjom su se uspješno borli pripadnici DVD Marijanci te su spriječili njezino daljnje širenje.

Iz PU osječko-baranjske kažu da će tijekom današnjeg dana na obje lokacije se obaviti očevidi kako bi se utvrdili točni uzroci požara ali i materijalna šteta.

U osječkom Centru 112 izvijestili su u subotu kako su zaprimili više od 30 dojava o vodi u podrumima, zbog čega je na ispumpavanju angažirana osječka Javna vatrogasna postrojba i neka dobrovoljna vatrogasna društva.

Vatrogasci su terenu i stalno rade, ali za sada nema dojava o ozbiljnijim materijalnim štetama, niti o ozlijeđenim osobama, napominju u Centru 112.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:06