NA BOLOVANJU 390 VOZAČA

Omikron poharao ZET, zbog manjka radnika smanjen broj vožnji :‘Zarazili su se preko noći‘

Na bolovanju je u ovome trenutku oko 390 vozača autobusa i tramvaja te vozila za prijevoz osoba s invaliditetom

Ilustracija

 Damjan Tadic/Cropix

Zagrebački električni tramvaj poharao je novi soj koronavirusa omikron što je uzrokovalo poteškoće u gradskom javnom prijevozu. Trenutno je u ZET-u na bolovanju 390 vozača autobusa, tramvaja i vozila za prijevoz osoba s invaliditetom od njih skoro 2 tisuće.

Zbog manjka radnika u Gradu su bili primorani izmijeniti vozni red linija - smanjen je broj vožnji. O svemu se na sjednici Gradske skupštine oglasio Tomislav Tomašević, a iz ZET-a otkrivaju da se "ulažu veliki napori kako bi se usluga realizirala u predviđenom obimu".

- Upoznat sam s problemima u ZET-u. Novi soj je stvorio velike probleme u javnim poslovima. Imamo veliki broj radnika u samoizolaciji. To je teško pravilno organizirati jer doznajemo da su se vozači zarazili doslovno preko noći. Neke su korekcije napravljene u linijama, smanjen je raspored, ali u svemu mislim da građani tom situacijom nisu pretjerano pogođeni - rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević o situaciji u ZET-u.

Na pitanje je li trebalo uvesti covid potvrde za vozače ZET-a odmah u startu Tomašević je odgovorio da bi tada mogli biti još i veći problemi.

- U trenutnim okolnostima u kojima živimo, vezano za epidemiološku situaciju, nažalost i naši vozači su obuhvaćeni zdravstvenim tegobama. Na bolovanju je u ovome trenutku oko 390 vozača autobusa i tramvaja te vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, a navedena brojka se svakodnevno mijenja. Naime, upravo najveći postotak odnosi se na bolovanja koja su uzrokovana korona virusom i samoizolacijom. Cijenjene korisnike ljubazno molimo za razumijevanje, jer se stanje mijenja na dnevnoj razini, odnosno iz sata u sat - govore nam iz ZET-a.

Kazali su kako su u samoizolaciji i radnici u servisnom dijelu koji obavljaju poslove održavanja vozila. Naglašavaju da su na pojedinim linijama krenuli s primjenom prilagođenog rasporeda i da nadležne službe "ulažu napore kako bi sve u što manjoj mjeri utjecalo na redovito funkcioniranje javnog prijevoza u cijelosti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:47