NOVI JANJIČARI

'Oni koji iz HSP-a prelaze u HDSSB, odlaze pod znakove selotejpa, akumulatora, sumporne kiseline...'

Josip Vuković odgovorio je na prelazak šestero osječkih HSP-ovaca u HDSSB
 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Akumulator, selotejp i sumporna kiselina bili su kulisa konferencije za novinare predsjednika osječkog HSP-a Josipa Vukovića, koji je pozvao medije kako bi odgovorio na prelazak šestero osječkih HSP-ovaca u HDSSB. Pri tome se odlučio na žestoki napad na vladajuću stranku u Osijeku i Osječko-baranjskoj te njihova šefa Branimira Glavaša.

- Ispred mene su znakovi HSP-a i HOS-a. To su znakovi žrtve, morala, odricanja, časti i samoprijegora. Nasuprot ovih naših znakova imate znakove kao što su selotejp, garaža, akumulator, sumporna kiselina i zatvorske rešetke. Ti znakovi znače smrt u najgorim mukama, zločin, umorstva, kriminal u pretvorbi i privatizaciji.

Oni koji su otišli ispod znakova HSP i HOS pod ove znakove, shvatili su poruku koja oslikava stanje u Hrvatskoj, pa i u ovom gradu, a to je da se zločin isplati. Oni koji odlaze ispod ova dva znaka znaju da ispod njih neće ostvariti svoje kriminalne namjere, niti bilo kakve sinekure.

Ti novi janjičari misle da je za njih još nešto ostalo za pljačku i grabež kao što su to činili njihovi novi uzori u privatizaciji i pretvorbi osječkih poduzeća. Oni će jednoga dana za to odgovarati, pa i kada se vrate iz KPD Zenica, odnosno iz Mostara - rekao je Vuković, dodavši i da je bivši predsjednik osječkog HSP-a, koji je sada prešao u HDSSB Mario Opačak za svoj prelazak dobio stalni posao u jednoj osječkoj srednjoj školi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:17