PROSVJED SINDIKATA

'ONI KOJI POKUŠAVAJU DESTABILIZIRATI DRŽAVU RADE NA ŠTETU GRAĐANA' Jovanović o sindikatima

Zagreb, 010313.Svetice.Ministarstvo znanosti.Zeljko Jovanovic predstavio je 20 najuspjesnijih znanstvenih novaka cijim je institucijama Ministarstvo odobrilo nova radna mjesta za njihovo zaposljavanje.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Oni koji pokušavaju destabilizirati Hrvatsku rade na štetu svih njezinih građana, komentirao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović informacije o navodnoj sindikalnoj akciji s ciljem rušenja Vlade.

'IDEMO U ŠTRAJK, IZAZIVAMO KAOS I RUŠIMO VLADU' Sindikati dogovorili državni udar

Dio dnevnih novina objavio je danas da čelnici osam sindikata u tajnosti pripremaju sindikalni udar na Vladu s ciljem vraćanja je koeficijenata za plaće zaposlenih u javnim i državnim službama na razinu od prije nedavnog smanjenja od tri posto, jačanje pritiska na Vladu izazivanjem generalnog štrajka i raspisivanje referenduma za održavanje prijevremenih izbora.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata (MHS) Vilim Ribić na današnjoj je konferenciji za novinare na kojoj su sindikati najavili prosvjedno obilježavanje Praznika rada 1. svibnja, kazao da nije riječ ni o kakvoj tajni niti tajnom planu za rušenje Vlade, već o uobičajenom konzultativnom sastanku sindikata.

"Nema tajni, pa na saboru MHS-a govorili smo o mogućnosti prijevremenih izbora", rekao je Ribić dodajući da neke novine rade senzaciju od teme koja ne zaslužuje naslovnice, jer je normalno da građani, a ne sindikalne središnjice, smjenjuju vlade.

Pompa je načinjena od od radnog predloška dokumenta o kojem smo raspravljali i kojeg nisam sastavio ja, kako pišu novine, nego Siniša Kuhar iz Sindikata državnih službenika i namještenika, i koji je, u odnosu na ono što je objavljeno u novinama, bitno izmijenjen, dodao je Ribić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 17:44