POVOLJNA SITUACIJA

Oni si to mogu dopustiti: U istarskim kafićima i restoranima ne morate nositi maske

Što se tiče okupljanja, u najnovijoj odluci stoji da organizatori okupljanja moraju pet dana prije događanja zatražiti suglasnost
Ilustracija
 Boris Kovačev/Cropix

U Istri se u restoranima i kafićima ne moraju nositi maske. Odluka je to istarskog Stožera civilne zaštite koja je objavljena danas nakon 14 sati, a kako navodi čelni čovjek Stožera Dino Kozlevac, ta se odluka donosi na 15 dana.

- Radi dugotrajnog stabilnog razdoblja i malog broja novozaraženih osoba, s većinom novozaraženih kojima je epidemiološki izvor zaraze izvan područja Istarske županije, te imajući u vidu da su se građani u proteklom razdoblju pridržavali mjera Stožera, donijeta je odluka da gosti u ugostiteljskim objektima na području Istarske županije nisu u obavezi nošenja zaštitnih maski. Obaveza nošenja zaštitnih maski za zaposlenike ugostiteljskih objekata ostaje i dalje na snazi. U ugostiteljskim objektima, koji se nalaze u trgovačkim centrima, i gosti i zaposlenici obavezni su nositi zaštitne maske, poručio je.

Što se tiče okupljanja, u najnovijoj odluci stoji da organizatori okupljanja moraju pet dana prije događanja zatražiti suglasnost Stožera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:44